• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Genel Başkan Arıcan: Anadolu Mektebi yazar okumaları çok değerli

Genel Başkan Arıcan: Anadolu Mektebi yazar okumaları çok değerli
Anadolu Mektebi; Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ve Türkiye Yazarlar Birliğinin işbirliği ile 8-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında altı şehirde Kültür Kervanı isimli bir program gerçekleştiriyor.

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından hazırlanan proje kapsamında, Anadolu Mektebi tarafından gerçekleştirilen program; 20 şehirden bir araya gelen 40 'ı aşkın öğrenci ve öğretmenin yer aldığı otobüs kafilesinin ilk durağı olan Ankara'da buluşması ile başladı.

8 Mayıs 2022 Pazar günü buluşan öğretmen ve öğrenciler, aynı gün izlenen Reis Bey tiyatrosunun ardından Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve  TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan'ın konuk olduğu yazar- öğrenci  toplantısına katıldılar.

9 Mayıs 2022 tarihinde Millî Kütüphane Konferans Salonunda düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar paneli ise Anadolu Mektebi Kültür Kervanının ilk programı oldu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, İl Millî Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı Hakan Tanrıöver, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Talim ve Terbiye Kurul Üyeleri Hüseyin Korkut, Mehmet Baki Öztürk,  Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Prof. Dr. İbrahim Tüzer, basın mensupları, çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı panelde açış konuşması İl Millî Eğitim Müdürü tarafından yapıldı.

Açış konuşmasının ardından öğrenciler Behiye Ünalan, Yasemin Beyza Çiftçi, Rümeysa Bozdemir, Fatma Zehra Tunç, Elif Mina Güner başkanlığında Ahmet Hamdi Tanpınar'ı ve eserlerini anlatan sunumlarını yaptı.

Ankara Valisi Vasip Şahin programda yaptığı konuşmada, "Bu Mektebin en önemli özelliği ve Mektebi en güzel özetleyen cümle Bu Mektebin mezunu yok ifadesidir dedi. Vali Şahin, "Öğrencilerimizi dinleyince Mektebin talebesi olabilmeyi istedim. Gerçekten ümitli ve geleceğe dönük umutlu olmamız için birçok sebep var. Bu sebeplerin büyük bir kısmını bugün bu salonda görüyoruz." Dedi.

TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan da yaptığı konuşmada, Türkiye Yazarlar Birliği olarak bu etkinlikte Anadolu Mektebi öğrencilerine katkı vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek "Bugün çok güzel bir fikir, edebiyat, kültür ziyafeti dinledik, izledik. Bu okumalar çok kıymetli, çok değerli. Erken yaşta bu yazarlarla yapılan buluşmalar çok önemli. Bu okumaları belli bir süre geçtikten sonra tekrar yapmak gerektiğini düşünüyorum. Farklı bakış açıları ve farklı göz ile yıllar sonra tekrarlanacak olan bu okumaların bize katkısı büyük olacaktır. İlk okumalarda,  yazarın kendini  bize açtığı  kadarını fark ediyoruz. Oysa ki ikinci ve üçüncü okumalarda yazarın ve anlattıklarının farklı yönlerini göreceğiz." diye konuştu

Programın ardından Anıtkabir, ilk ve ikinci Meclis ile Tacettin Dergahını gezen öğrenciler akşam saatlerinde Kayseri'ye doğru yola çıktılar.

Ankara-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars şehirlerinde, sırası ile Ahmet Hamdi Tanpınar, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Mustafa Kutlu, Tarık Buğra ve Cengiz Aytmatov konulu öğrenci panellerinin  yer aldığı programda yazar/akademisyen-öğrenci buluşmaları ve kültür gezileri de bulunuyor. 

20220509113152_img_4267.jpg20220509113004_img_4261.jpg20220509113044_img_4264.jpg

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim