Genel Başkan Arıcan gençlere seslendi: Köklerinizi ve değerlerinizi unutmayın

Genel Başkan Arıcan gençlere seslendi: Köklerinizi ve değerlerinizi unutmayın

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı’nın birlikte düzenledikleri “Hacı Bayram Sohbetleri” temalı sohbet toplantısında gençlerle bir araya geldi.

27 Ekim 2022 tarihinde AGD Ankara Şubesi’nin  konferans salonunda gerçekleşen programda  “Köklerimiz ve Değerlerimiz” temalı bir konuşma yapan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan “Değişimin ve dönüşümün bu kadar hızlı olduğu bir dönemde bizim köklerimizi yeniden hatırlamamız çok önemli” dedi.

Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: İnancımıza göre insan Eşref-i Mahlukattır ve insanın yer yüzünü mamur etme gibi bir görevi vardır. İslam dairesine girmiş bir kişi asla “bana ne” diyemez, herkesin sorumluluğu vardır. Ve bu konuda bizim temel kök metnimiz ise Kur'an'ı Kerim'dir. Doğrusu; Bugün bilmek yetmiyor, ilimden irfana, buradan hikmete, buradan da tüm öğrendiklerini yaşayan, hayata geçiren kişi olmak gerekiyor.”

2-(3)-003.jpg3-(3).jpg

Bu haber toplam 481 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim