• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Genel Başkan Arıcan: Her kınalı kuzu, bir kahramandı

Genel Başkan Arıcan: Her kınalı kuzu, bir kahramandı

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Diyanet TV’de canlı olarak yayınlanan “Yeni Güne Merhaba” programına katılarak “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 108'üncü yıl dönümüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Programı hazırlayıp sunan İlknur Çelikel’in sorularını cevaplandıran Genel Başkan Arıcan ““18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 108'üncü yıl dönümündeyiz. Öncelikle, yalnızca Türk milleti için değil yeryüzünün bütün ezilen toplumlarına ilham olan zaferin kazanılması için şahadete yürüyen muazzez kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. 

Çanakkale Zaferi bir destan. Çanakkale’ye gelen devletlerin donanmasına, askeri gücüne, teknik, teknolojik üstünlüğü ve Anadolu’ya son darbeyi vurma niyetlerine baktığımız zaman, çok ciddi bir muhabere. Cihan İmparatorluğunun Balkan Harbi mağlubiyeti var, akabinde moralleri bozulmuş olan Osmanlıya son darbeyi vurup tamamen parçalamak. Aslında hesap, plan çok büyük.”diye konuştu.

Arıcan sözlerini sürdürdü:

“Çanakkale’de bizim iki tane muhaberemiz var, birincisi 18 Mart 1915 deniz diğeri de 21 Ağustos 1915 kara zaferimiz var. Mahrumiyetler ve mühimmat yetersizliğine rağmen aylarca süren muhaberenin bir adı var; O ad “Çanakkale ruhu” dur. Vatanın dört bir yanından şehirlisiyle, kasabalıysa, köylüsüyle genç yaşlı-kadın erkek hemen her aileden en az bir kişinin güçlü bir iman ve sarsılmaz bir iradeyle bayrağımızı yere düşürmemek için koşa koşa savaşa gidenlerin kahramanlığıdır Çanakkale’yi geçilmez kılan.”

Program yöneticisi İlknur Çelikel’in “Çanakkale Zaferi için Anadolu nasıl seferber oldu, bu zafer için nasıl bir bedel ödendi? Sorusuna Genel Başkan Arıcan şöyle cevap verdi:

“Bu tür büyük zaferlerin mutlaka bir sivil yönü vardır. Milletimizin böyle bir ruhu var; Anneler, kuzularını kınalayarak gönderiyorlardı Çanakkaleye. Her kınalı kuzu, bir kahramandı, bir destandı. Hani hep söyleriz ya birlik beraberlik önemli diye. İşte birlik ve beraberliğimizin en güzel nişânesini Çanakkale’de gördük.Bu arada sadece Anadolu’dan değil gönül coğrafyamızdan ve İslam dünyasından gelerek bu ölüm-kalım mücadelesinde bizleri yalnız bırakmayan kahraman kardeşlerimizi de hatırlamamız gerek. Allah onlardan da razı olsun.”

7322711e-2ba0-47e5-b478-0a809029b9ab.jpeg

Bu haber toplam 431 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim