• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Genel Başkan Prof. Dr. Arıcan: Medeni ilimler tüm insanlığa huzur getirecek

Genel Başkan Prof. Dr. Arıcan: Medeni ilimler tüm insanlığa huzur getirecek
TYB Genel Başkanı ve ASBÜ rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Gençlik ve Spor Bakanlığınca akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler için düzenlenen “Akademik Kamplar” programında gençlerle bir araya geldi.

26 Ekim 2022 tarihinde; İstanbul Marmaracık Gençlik Kampında gerçekleşen programda “Sosyal ve Beşeri Bilimler” konusunda konuşan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “sosyal bilimleri medeni bilimler” olarak adlandırabileceğini ifade etti.

Gençlerin büyük bir ilgi ile dinledikleri konferansta “Fârâbî’nin medeniyet filozofu” olduğunu belirten Arıcan; Fârâbî’nin medeni ilimler dediği ahlak, siyaset, fıkıh ve kelam. Aslında medeni ilim tanımlaması bile başlı başına çok değerli ve bu anlamda Fârâbî’yi bir medeniyet filozofu olarak da tanımlayabiliriz. Ben naçizane Fârâbî’yi bir medeniyet filozofu olarak tanımlıyorum. Çünkü tüm vurgusu medeniliktir.” diye konuştu.

Konuşmasında sosyal bilimlerin, fen bilimleri ve felsefe ile birlikte, toplumların gelişmesinde öncü rol oynadığına dikkat çeken Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “İlimler sınıflamasının en zirve noktası; Fârâbî’nin “Medeni İlimler” dediği sistem tüm insanlığa huzur getirecek, barış getirecek, yaşanabilir bir dünya kuracak bir ilimden söz ediyor.” dedi.

1-(9).jpeg3-(5).jpeg

 

 

 

Bu haber toplam 321 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim