• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Gıda kanunu ekime tehir ama ansızın gelebilir

Gıda kanunu ekime tehir ama ansızın gelebilir
Bakanlığın konuyu ekim ayına erteleyerek ‘üzerinde daha detaylı çalışılacağını’ açıklaması umut verici.

Ancak konu gündemden düştükten sonra, yani 3 ay sonra nasıl bir yol izleneceği konusunda vatandaşın ve uzmanların endişeleri baki. Gerçek Hayat olarak gıdamızla oynamak isteyenlerin dayattığı ve bakanlığa sunduğu tasarının takipçisi olacağız.

Bakanlığın konuyu ekim ayına erteleyerek ‘üzerinde daha detaylı çalışılacağını’ açıklaması umut verici. Ancak konu gündemden düştükten sonra, yani 3 ay sonra nasıl bir yol izleneceği konusunda vatandaşın ve uzmanların endişeleri baki. Gerçek Hayat olarak gıdamızla oynamak isteyenlerin dayattığı ve bakanlığa sunduğu tasarının takipçisi olacağız.

Tarım Bakanlığı’nın hazırladığı Gıda Kanunu’nun Meclis’e gelişi, Gerçek Hayat ve Gıda Hareketi’nin çabalarıyla şimdilik ertelendi. İfsat edilmiş gıdaları ifşa edenlere 50 bin liraya kadar ceza öngören yasa, açıkça gıda kartellerini koruduğu ve gerçekleri söyleyenleri susturmayı amaçladığı için vatandaştan da büyük tepki çekmişti. AK Parti milletvekillerince TBMM’ye sunulan 34 maddelik “Gıda, Tarım ve Ormancılık Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”, büyük çabalar sonucu ‘şimdilik’ Meclis gündeminden düştü. Gıda Hareketi’nin öncülüğünde başlatılan itiraz kampanyasına daha fazla kayıtsız kalamayan Ankara, kampanyaya destek veren gazetecilerden Yusuf Kaplan’a yaptığı açıklamada, teklifin Ekim ayına ertelendiğini açıkladı.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/gida-kanunu-ekime-tehir-ama-ansizin-gelebilir-3548219

Bu haber toplam 374 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim