• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Hacı Sarı: Öğretmenlik Meslek Kanunu’na bazı öneriler

Hacı Sarı: Öğretmenlik Meslek Kanunu’na bazı öneriler
20. Milli Eğitim Şurası, 1-3 Aralık tarihlerinde yapıldı. Şuranın açılışında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan açılış konuşmasında öğretmenleri ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Eğitim hizmet kolunda genel yetkili sendika olan Eğitim Bir-Sen’in yıllardır mücadele verdiği ve öğretmenlerin beklediği çok önemli talepler hayat bulma şansı buldu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hazırlıklarının tamamlandığı bilgisi bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Özellikle öğretmenlere 3600 ek göstergenin verileceğinin açıklanması sahada memnuniyet oluştursa da her şeyi eleştirmekle görevli kişiler “Zaten söz verilmişti, bu bir kazanım değil.” şeklinde ifadeler kullanmışlardır.

Meslek kanunuyla eğitim camiasının 15 yıldır beklediği bir mağduriyet giderilme yoluna girmiştir. 2006 yılında dönemim MEB Bakanı Hüseyin Çelik zamanında uygulamaya konan uzman ve başöğretmenlik planlaması adeta ölü doğum olmuş ve bir defa sınav yapıldıktan sonra ikinci bir sınavın açılması mümkün olmamıştır.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/8788345/haci-sari/ogretmenlik-meslek-kanununa-bazi-oneriler

Bu haber toplam 168 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim