• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakan Berktaş: Garip şeyler oluyor…

Hakan Berktaş: Garip şeyler oluyor…
Türkiye 31 Mart’ta çok önemli bir yerel seçim sürecini yaşayacak. Bugünlerde tüm siyasi partiler, adaylarını ve seçim beyannamelerini açıklamaya başladı.

Dikkatinizi çekiyorsa, bu çok önemli seçim sürecinde çok garip olaylar meydana gelmeye başladı. Birbirinden farklı  yerlerde farklı şekillerde, halkı sindirmeye, tedirgin etmeye yönelik acayip bir olaylar silsilesi başladı. Önce bir meczup tarafından Fatih camisinde müezzine karşı yapılan bıçaklı saldırı, sonra DAEŞ tarafından Sarıyer’de kiliseye yapılan saldırı,  daha sonra DEM Partisi sempatizanı ve taraftarı olan bir soysuzun İzmir’de yaptığı taksici cinayeti, şimdide DHKP-C tarafından Çağlayan adliyesindeki saldırısı. İnsanların zihinlerini bulandırmak, algı oluşturmak ve Türkiye’nin güvenliğini sorgulatmak açısından bakalım seçim gününe kadar daha neler ortaya çıkacak?

Herkes bir komplo teorisi uydurmaya başladı bile… Yaşanan bu olaylar sonrasında birileri ortaya çıkacak ve yine adımız gibi eminiz ki sormaya başlayacak: “Devlet nerede? Devletin emniyet güçleri nerede, istihbarat birimleri nerede?” Bu söylemleri uzatmak mümkün. Özellikle muhalefet kanadının Türkiye’nin hükümetine çamur atmak için daha neler uydurabileceklerini tahmin etmek güç değil. Türkiye’de devleti aciz göstermek isteyen, devletin organlarına çamur atmak için hazır olda bekleyenler, bu rezillikleri ve kepazelikleri işleyenlere tek kelam etmezler ama, hükümeti suçlamak için var güçleriyle çabalarlar. Devleti acz içinde göstermeye çalışanların aslında tek amaçları vardır. Bu olayları siyasete alet etmek, siyaseten rant devşirmek ve hepimizin canını yakan bu olaylardan siyasi hesaplarla birilerine oy devşirebilmek.

İşin garibi hükümeti ve devleti bu olaylarda acz içinde göstermeye çalışanların siyasi partiler olmaması. Kim bu siyasi rant peşinde koşanlar? Birkaç tane şarkıcı, komedyen, artist, TV Kanalı yorumcusu ve gazetecisi. Hepimizin canını yakan bu tür olaylarda komplo teorilerini bir kenara bırakarak hükümetin acz içinde olmasını sağlamaya çalışanlar, birkaç tane STK’yı da devreye sokarak ülkedeki huzur ve mutluluk ortamını germeye çalışacaktır. Buna da adımız gibi eminiz.

Aslında bakıldığında bunu yapanların ülke genelinde 20-30 kişiyi geçmediği görülecektir, ama sesleri ve bağırtıları çok yüksek tonda olduğu için herkesin onların dinlediği zehabına kapılabilirsiniz. Maalesef irapta mahalli bile olmayan bu 20-30 kişinin koskoca ülkenin sinir uçlarına basarak ortamı germeyi başardığını da görebilirsiniz. Türkiye’nin huzur ve mutluluk iklimine bu kadar düşmanlık neyin nesi anlamış değilim.

Devamı: https://www.yenisoz.com.tr/yazarlar/garip-seyler-oluyor-9227/

Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim