• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkı Öcal: ABD yeniden güvenilir müttefik olabilir mi?

Hakkı Öcal: ABD yeniden güvenilir müttefik olabilir mi?
Seçimlere iki hafta kaldı diye mi, Yoksa başka bir sebebi mi var bilemiyorum… Fakat Amerika’da yayınlanan dergilerde, birçok yerli-yabancı, ciddî ya da gayri ciddî makale görülmeye başlandı.

 “Türkiye uzmanı” olarak geçimini sağlamanın en kolay olduğu ülke ABD olsa gerek; çünkü şu’cu, bu’cu bir çok eleman, herhangi bir üniversite ile şöyle-böyle bir bağlantısı varsa, kendisine bir yerlerde bir masa-sandalye ve köşe bulabiliyor.

Bunlardan birisinde başlık şöyleydi: Türkiye yeniden güvenilir bir müttefik olabilir mi?

Okuyunca anlıyorsunuz ki, Türkiye yeniden güvenilir bir müttefik olabilir; ancak bunun için “İslamcı yönetim” gitmeli, yerine tekrar NATO ilkelerine sadık bir hükumet gelmelidir. Böylesine sakat bir önerme ve ön-kabul üzerine inşa edilen yazının çok sözünü etmek bile abestir.

Ama başlığına bakınca, son yazımda aktardığım, gerçekten bir Türkiye uzmanı sayılması gereken Nicholas Kass’ın Amerikalı emekli general ve Orta Doğu’daki Amerikan kuvvetlerinden sorumlu CENTCOM’un komutanlığından geçenlerde ayrılmış olan Kenneth F. McKenzie’nin “ABD Suriye ve Irak’ta varlığını ve DAEŞ’in geri kalan birimlerine karşı operasyonda Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ortaklığını süresiz sürdürmelidir” tezine karşı kaleme aldığı ayrıntılı makaleden doğan soruyu sormadan edemiyorum:

ABD, 1950‘lerde (gerçek veya nazari) Sovyet tehdidine karşı NATO’da omuz verdiğimiz, eski güvenilir müttefik olabilir mi?

Devamı: https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/hakki-ocal/abd-yeniden-guvenilir-muttefik-olabilir-mi-7096389

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim