• İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkı Öznur: Dün Arap Lawrenceler, bugün Kürt Lawrenceler

Hakkı Öznur: Dün Arap Lawrenceler, bugün Kürt Lawrenceler

Ortadoğu ve yakın politik tarih üzerine yaptığı çalışmalar, yayınladığı tarihi öneme sahip kitaplarla, Türkiye'nin en önemli araştırmacı yazarlarından biri olan, 'Ortadoğu'nun Cahşları' adlı çok önemli başucu, kaynak   kitabın  yazarı, araştırmacı yazar,   Hakkı Öznur'un, EKSEN Eğitim Sen Sendikasının ATO Congresium'da ' düzenlediği 'Türkiye'nin Millî Güvenlik Meselesi ve Sınırlarımız' konulu panelde yaptığı konuşmanın ikinci bölümünü yayımlıyoruz

Ortadoğu ve yakın politik tarih üzerine yaptığı çalışmalar, yayınladığı tarihi öneme sahip kitaplarla, Türkiye’nin en önemli araştırmacı yazarlarından biri olan, alanında otorite olarak kabul edilen, “Ortadoğu’nun Cahşları” adlı çok önemli başucu, kaynak   kitabın  yazarı, araştırmacı yazar,  Ülkücü  fikir ve siyaset adamı  Hakkı Öznur’un, EKSEN Eğitim Sen Sendikasının ATO Congresium’da “ düzenlediği “Türkiye'nin Millî Güvenlik Meselesi ve Sınırlarımız” konulu panelde yaptığı konuşmanın ikinci bölümü:

PKK/ PYD/ / YPG /SDG  YÖNETMENİ , BÖLÜCÜ ÖRGÜTLERİN HAMİSİ: BRETT  MC GURK

Irak’ın ABD tarafından işgal edildiği 2003 yılında Beyaz Saray’ın Bağdat’a ‘devlet başkanı’ olarak atadığı Paul Bremer’in yardımcılığı görevinde bulunan Brett McGurk, aradan geçen 16 yılda, bir cinayet şebekesinin liderine dönüşmüştür  2015 yılından itibaren sözde “DEAŞ’la mücadele” için Beyaz Saray Özel Temsilcisi olarak atanan McGurk, ABD’nin sömürge valisi olarak birçok suça imza attı. Halen terör koridorunun planlandığı bölgede bir numaralı isim olarak gösterilen McGurk, Suriye’de 2015 yılına dek 1500-2000 kişilik basit bir terör grubu olan PYD’yi adeta ‘orduya’ dönüştürdü. McGurk, PKK kontrolündeki bölgelerde teröristlere alan açmak için 13 bine yakın sivilin öldürülmesi emrini verdi. Bu sivillerin 4 bin 200’ü Rakka’da katledildi. ABD başkanları George Bush ve Barack Obama’nın ardından Donald Trump da bölgede McGurk ile çalışmaktan vazgeçmedi.

ABD'den Musul operasyonu açıklaması: Yakın zamanda başlıyoruz

Modern  Kürt  Lawrence   Mc Gurk Irak’ta göreve başladığı 2003 yılından itibaren Şiilerle Sünnileri birbirine düşürdü.  McGurk, ABD’nin Ortadoğu politikasını şekillendiren kariyerine 2004’te o dönem ABD’nin Bağdat Büyükelçisi olan John Negroponte’ye Irak Anayasası’nın yazımında danışmanlık yaparak başladı.

 Arapça ve Farsçayı çok iyi derecede bilmesi nedeniyle Arapları Osmanlı’ya karşı kışkırtan İngiliz casus Lawrence’a benzetiliyor

Devamı: https://www.haberplatosu.com/hakki-oznur-dun-arap-lawrenceler-bugun-kurt-lawrenceler/84451/

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim