• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Halit Yıldırım: ​Mizahi bir roman: "Eyvah Cumhurbaşkanı oldum"

Halit Yıldırım: ​Mizahi bir roman: "Eyvah Cumhurbaşkanı oldum"

Her ne kadar Gazze’de yaşanan vahşi soykırımın ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulmün gölgesinde yüreğimiz buruk olarak idrak etsek de bayram sonrası ilk yazımız olması hasebiyle okurlarımızın geçmiş Ramazan Bayramlarını tebrik ile yazımıza başlayalım.

Malumunuz itirazları, tartışmaları ve kritikleri devam etse de bir seçim daha bitti. Siyasiler kendilerini yeni bir seçime hazırlayadursunlar biz de bu yazımızda Muhammed Işık ve Abdurrahim Zararsız’ın ortaklaşa yazdıkları “Eyvah Cumhurbaşkanı Oldum” isimli romanı tanıtmaya çalışacağız.

Kasım 2023 tarihinde KDY yayınlarından çıkan 120 sayfa hacmindeki bu romanı maalesef Gazze’de yaşanan dünya tarihinin en acımasız, en şerefsiz, en vahşi soykırımı hakkında yazdığımız yazılar nedeniyle bayağı bir erteledik. Sonunda seçimlerden sonraki ilk yazımız olsun diye kararlaştırdık. Aslında romanı daha çıkmadan evvel okumuş son şeklini almasında fikir beyanında bulunmuş ve bir an önce basılması için yazarlarımızı teşvik etmiştim.

Romanı ilginç kılan şey en başta iki güzel insanın bu romanı birlikte yazmalarıdır. Yakından tanımakla kendimi şanslı addetmekle birlikte gönül birliktelikleri olsa da yine de olaylara bakışları ve yorumlamaları farklı olan iki kişinin böyle ustalıklı bir eser vücuda getirmeleri bence her türü takdirin üzerindedir. Bu yüzden iki yazarımızı da tebrik ediyorum.

Kitap mizahi bir roman olmasına rağmen mizah unsurları kurgulanırken çok hassas davranılmış ve hadiseler her türlü yanlış anlaşılmaya mahal verilemeyecek şekilde titizliğe riayet edilmiş. Güldürürken düşündürmeyi de ihmal etmeyen roman okundukça gerçekten de ustalık ve maharet ürünü olduğunu okuyucuya hissettiriyor.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/mizahi-bir-roman-eyvah-cumhurbaskani-oldum--2716/

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim