• İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Halit Yıldırım: ​Yeni Dergiler: Şanlı Urfa'dan ve Pınarbaşı

Halit Yıldırım: ​Yeni Dergiler: Şanlı Urfa'dan ve Pınarbaşı
Ramazan-ı Şerif ile bereketlenen bu günlerde hür tefekkürün kaleleri olarak gördüğümüz dergilerimize her gün bir yenisi ekleniyor.

Fikrin, düşüncenin, güzelliklerin çoğaltılarak paylaşıldığı bu dergiler sayesinde edebiyat ve fikir ordusuna yeni yeni isimler, yeni neferler katılıyor.

Dergicilik zor ve meşakkatli bir iş olmasına rağmen bir dergi ortaya çıktığında ona emek verenlerin haklı sevinci ve gururu oluyor. Tasarı ve tasarımın nihayetinde ete kemiğe bürünen bir dergi yeni bir çocuk gibi doğuveriyor ellerinize. Sonuçta onun kadrü kıymeti okurlarının ona gösterdiği ilgi ve sevgi ile bilinirken bu sevgi ve ilgi zamanlar bir tutkuya da dönüşüyor.

Dergiciliğin aynı zamanda bir marifet işi olduğunu da belirtelim. Herkes dergi çıkaramaz, çıkarsa da yürütemez. Zor dedik ya, işte işin asıl zorluğu burada. İki kapak arasındaki sayfaları bir arı titizliği ile dolduracak kalemler gerekir en başta bir dergi için. Bu kalemlerin fikirde, hedefte ve bu yolculukta birlik etmeleri elzemdir her şeyden önce. Dergi idaresindeki yayın yönetmeni tıpkı bir orkestra şefi gibi şairleri ve yazarları sayfalara yerleştirir, o yazılardan yek ahenk bir ses çıkarmaya çalışır. Bu yüzden diyoruz ki bu iş bir marifet işidir ve her marifet iltifata tabidir. İltifat gören marifet her sayıda daha farklı, daha güzel, daha iyi bir iş ortaya çıkaracaktır.

Dergiler kervanına Milli Eğitim Müdürlükleri de katılmaya başladı. Bu da bizleri sevindiriyor. Öğretmen, öğrenci, şehrin yazarı çizeri ile başlayan çekirdek halkaya ülke genelindeki yazarçizerler de katılınca dergiler bir anda yöresellikten çıkıp ülke sathına hitap eden bir hava yakalayabiliyor.

Bu yazımızda bize ulaşan ve naçizane katkıda bulunmaya çalıştığımız Şanlı Urfa’dan ve Pınarbaşı isminde iki dergimizi tanıtmaya çalışacağız.

Şanlıurfa’dan Dergisi Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünün çıkardığı ve “Ateşin yakmadığı iklimden bir yürek serinliği…” mottosuyla okurlarına merhaba diyen yeni bir dergi. Derginin imtiyaz sahibi İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Genel Yayın Yönetmeni Eyyüp Azlal, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Leyla Aldemir…

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/yeni-dergiler-sanli-urfadan-ve-pinarbasi-9140/

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim