• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hasan Öztürk: Ortadoğu'da gergin günler

Hasan Öztürk: Ortadoğu'da gergin günler
Ortadoğu’yu ateşe atacak senaryolar havada uçuşurken, gerilimin daha da artacağı günlere giriyoruz

Senaryo bir: İsrail, Gazze meselesinde kısmen desteğini geri çeken Amerika ve Batı dünyasını yeniden yanına çekmek için İran’a “gel gel yaptı”, İran tuzağa düştü.

Senaryo iki: İran, Şam’daki Başkonsolosluk binasına yapılan saldırıyı uluslararası hukukun gereği vatan toprağı kabul edip, “meşru müdafa hakkı”nı taraflara haber vererek “mümkün olan en az zayiat” verdirerek kullandı.

Senaryo üç: İsrail, Gazze meselesininin ilk gününde “Ortadoğu’u değişecek” cümlesini kurdu. Mısır’ı, Ürdün’ü, Lübnan’ı, Suriye’yi ve özellikle İran’ı hedefine koydu.

Senaryo dört: 1979’dan bu yana İsrail’e bir mantar tabancası bile patlatmamış İran, Gazze’deki direnişin hamiliğine soyundu.

Senaryo beş: Amerika, İsrail eliyle bölgenin yayılmacı emelleri olan İran’ı hizaya çekiyor.

Senaryo altı: İsrail, bölgede kendisine tehdit olabilecek bütün ülkeleri istikrarsızlaştırmakta kararlı. Bunu yapabilmek için Amerika’nın ve Batı’nın desteğini almak zorunda. O destek için “şeytanlaştırdığı” İran’ı kullanıyor.

Senaryo yedi: İsrail, kendisine bu güne kadar saldırmamış İran’ı, zaman zaman vurmasına rağmen, son dönemdeki kadar hiç hışkırtmamıştı. Neden acaba?

Senaryo sekiz: İran, Hamas’ın hamiliğine soyunup, Filistin davasını kendi emperyal emelleri için kullanmak istiyor.

Senaryo dokuz: Hamas’ın en önemli liderlerinden Aruri’nin bir İsrail tarafından Beyrut’ta Hizbullah kontrolündeki bölgede öldürülmesinden sonra yaşananlar hiç de normal değil. Hizbullah’ın tavrının sertleşmesi beklenirken, beklentileri boşa çıkartan eylemselik sergiliyor.

Senaryo on: İsrail, İran’ın nükleer kapasitesini sıfırlamak için, mutlaka İran’ı vuracak. İran’ı vurmak için altlık yapıyor.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/hasan-ozturk/3415578-ortadoguda-gergin-gunler

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim