• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Hayatın İçindeki Hakikat

Hayatın İçindeki Hakikat
Başat olarak asli değerlerimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Sert rüzgârlara karşı durmak için de iyi bir korunak, iyi birer siperdirler aynı zamanda. Bizden bize akan ve giderek uzayan bir ırmağın ana damarı, kolları, uzanabileceği alanlar.

Sözlerimizi tutarlı kılmamız için öncelikle halis bir niyete de sahip olmamız icap ediyor. Geçmişin mübarek yüzünü görmeyi ummak arzumuzla birlikte, zamanın bu acımasızca kavuran rüzgârıyla birlikte sınava hazır olarak geleceğe daha bir itina ile yaklaşmak, ona uygun bir şekilde adım atmak, ona yakışır bir yürüyüşü sürdürmek ne kadar manalı ve güzel olurdu.

Lakin her şeyin başında sağlam bir duruşun, kavi bir duruşun şart olduğunu da açıkça görmek, bilmek lazım… Kıytırık, kaypak, mürai duruşlar-tavırlar bizi adeta benliğimizden koparıp bir yerlere; iğreti bir şekilde iliştirilmiş fiyat etiketleri gibi alınıp satıldıktan sonra kıymeti kalmayan, koparılıp atılan, buruşuk etiket parçaları mesabesinde olacaktır.

Sesimizi kısmanın bize bir faydası yok…

Okumalarımızı yaparken dikkatli bir seçme yapmamızın kesin bir gereklilik olduğunun idraki içinde olmakla iyi neticeler elde etmek mümkün olabilir… Yani bir silsile takip edilecek olursa, daha iyi faydalar elde edile bilinir. Buradan başlayarak, yani buradan yola çıkarak daha çabuk, daha tez elden bilgilenme-bilinçlenme mahfiline girilmiş olur.

Devamı: https://www.insaniyet.net/hayatin-icindeki-hakikat/

Bu haber toplam 218 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim