• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Her Yıl Yeni Bir Kütüphaneyi İstanbulluların Hizmetine Sunuyoruz

Her Yıl Yeni Bir Kütüphaneyi İstanbulluların Hizmetine Sunuyoruz
İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder, kitaplar ve kütüphaneler çevresinde Şakir Kurtulmuş'un sorularını cevapladı.

Ramazan Minder, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tüm kütüphanelerin başındaki sorumlu genel müdür… Kitaba duyduğu ilgi, saygı, bir kültür adamı olarak sahip olduğu bilgi birikimi, Kütüphaneler Müdürlüğü’ndeki çalışmaların zenginleşmesi ve güzelleşmesine zemin hazırlıyor. Taksim’deki Atatürk Kütüphanesi’ne her defasında günün değişik saatlerinde geldiğim halde her zaman salonların dolu olduğunu, girişte kuyrukta bekleyen öğrenciler olduğunu gördüm. Salonlar okuma için çok güzel ortamlar olduğu gibi, araştırmacıların da ilgiyle kullandığı mekânlar.

Bir zamanlar kütüphanelerin çoğunun kapılarının kilitli olup kullanılamadığını hatırladıkça bugün Atatürk Kitaplığı olsun, diğer kütüphaneler olsun, buraların yararlanılan mekânlara dönüştürüldüğünü görmek, hatta kütüphanenin 24 saat açık olduğunu düşünmek büyük heyecan veriyor. Kitaba ilginin azaldığının ileri sürüldüğü bir zamanda öğrencilerin, kitap dostlarının kitapla olan yakınlığına şahit olduğumuz bir mekanda İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder’le kitaplar ve kütüphaneler çevresinde güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Kapıları kilitli, kullanılmayan, önünden geçerken içimizi acıtan kütüphanelerden, 24 saat açık kütüphaneler dönemine geldik hamdolsun. Bize bu güzel serüveni anlatır mısınız önce. Nasıl oldu, nasıl sağlandı bu başarı?

Atatürk Kitaplığı, “Hiç Kapanmayan Kütüphane” sloganıyla 7 gün 24 saat hizmet veren ülkemizin ilk ve tek halk ve araştırma kütüphanesi olma özelliğine sahiptir. Eylül 2015 tarihinden beri 24 saat hizmet veren kütüphanemiz günün her saati yoğun olarak çalışmaktadır. Hafta içi gece saat 24.00'ten sonra okuyucularımıza ücretsiz sıcak çorba ve çay ikram etmekteyiz. 24 saat uygulamamızdan sonra Atatürk Kitaplığı günün her saatinde yoğun bir ilgiyle karşılandı. Kütüphane önünde bu kuyrukları görmek mümkün. Aslında bu kuyruklar da bizi üzmekte. Hiç bir gencimizin burada beklemesini arzu etmeyiz fakat oturma kapasitesinin üzerinde talep olunca yapacak bir şeyimiz yok. Kütüphanelerin mesai saatleri içerisinde çalışması, akşam ve hafta sonları kapalı olması okuyucularımızın haklı şikayetlerine sebep olmaktadır. Bu nedenle müdürlüğümüze bağlı tüm kütüphanelerimiz hafta içi 20.00’a kadar açık olup hafta sonları da çalışmaktadır.

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/soylesi/24278/her-yil-yeni-bir-kutuphaneyi-istanbullularin-hizmetine-sunuyoruz

Bu haber toplam 882 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim