• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hüseyin Akın: Işıklar yanıyor

Hüseyin Akın: Işıklar yanıyor
Pandemi insanları dar alanlara sıkıştırmaya devam ededursun hayat kendi önlemini kendisi alarak bütün cazibesiyle varlığını sürdürüyor.

Yaşamak öyle büyük bir salgın ki önüne ne gelirse sürüklüyor. Ölüm salgınlarla nüfusunu ve de nüfuzunu artırırken hayat otoritesini hiç aksatmadan muhafaza ediyor. Covid-19 dolaştığı yerlerde karanlık izlerini bıraksa da yaşamanın ışıklarını söndürüp evleri, ocakları karanlığa mahkûm etse de doludizgin hayat atını bağladığı yerden çözerek aynı aşk ve şevkle yoluna devam ediyor. Sırası gelen ağaç meyveye duruyor, hayatın eşiğinde bekleyen bebekler dünyaya geliyor. Anne-babaların bakışlarındaki ışığı ne söndürebilir ki?

Pandemi sürecinde kitap okuma oranı da artmış. Gel de sevinme! Evin yolunu bilmeyen insanlar sonunda eve dönüyorlarmış. Eve dönerek kendisiyle baş başa kalma korkusunu da aşmaya başlamış modern insan. Eve dönen kendine gelir, içine döner. Işık insanın içindedir. Hakikatle temas eden her kafa ve her kalp bir elektrik düğmesine dokunur gibi ışıkla buluşup kucaklaşıp. İnsanın kendisiyle oluşturduğu sosyal mesafe bu aydınlanma içerisinde yok olup gidiyor. Aydınlık karanlığı boğuyor. Baksanıza Osman Özbahçe Sağlam Şiir kitabıyla Ebabil Yayınları’nda bir ışık yaktı. M. Fatih Andı Ketebe Yayınları’ndan Akrebi Kuyruğundan Tutmak isimli edebi yazılarını okuyucuyla buluşturdu. Ünzile Akkan Telli Dastar ilk öykü kitabıyla merhaba dedi. Çıra Yayınları Müştehir Karakaya’nın “araf şiirleri”ni yayımlayarak bir hayırlı işe daha imza attı. Şule Yayınları’ndan Ahmet Akarsu’nun Astronot Gamzesi isimli şiir kitabı ve Yasemin Yıldız’ın İlmek Hatası adlı öykü kitabı çıktı. Erol Yılmaz’ın Pozitif Yayınları’ndan çıkan Varsıl Mutsuzlar Çağı kitabı has deneme okuyucuları için kaçırılmaması gereken bir eser. Usta yazar D. Mehmet Doğan Türkçe’nin Cenaze Töreni isimli kitabıyla meşum günleri aydınlatıp dile dair karanlık odalarımıza ışık tutuyor. Işıklar yanıyor! Fakat bu yanma bir milletin geleceğinin yanması değil, ufkunun aydınlanmasıdır.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/5621124/huseyin-akin/isiklar-yaniyor

Bu haber toplam 452 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim