• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hüseyin Öztürk: Batıldan Gafil Olmak Batıya Sığınmaktır

Hüseyin Öztürk: Batıldan Gafil Olmak Batıya Sığınmaktır
Batıldan gafil olanların ortak özelliği, kültür ve inanç planında zihinlerinin parçalara bölünmüş olması ve bölünmüşlüklerini kurtuluşları gibi görmeleridir.

Bu vaziyet batıldan gafil olup, Batı’ya sığınmanın en bariz şeklidir. Tarihi bir vakıadır ki, Batı, ezeli ve ebedi olarak topraklarımıza ve üzerinde iki bin yıldır yaşayan milletimize karşı hınç doludur.

Yediden yetmişe normal bir zekâya sahip her insanımız, Batı ile olan münasebetlerimizde bize karşı nasıl ikiyüzlü davrandıklarını ve içimizdeki belli kesimleri nasıl idare ettiklerini ve beslediklerini görebilir.

Kendi medeniyetine yabancılaşmak bir kültür ve zihniyet hastalığıdır. Yerli-milli ilaçlarla tedavi edilemezse, dışarıdan sunulan çözümler, bu hastalıkları daha çok artırmaktadır ve memleketin başına musibet yağdırmalarının sebebi budur.

Sağduyu sahibi millet olarak; milli irade iktidar oluncaya kadar batıldan gafil olup, Batı’ya sığınanlardan çok çektik.

Nihayet Batı’ya “Ne oluyor haddinizi bilin, durun bakalım” diyen bir lidere sahip olunca da zihinlerini Batı’ya teslim etmiş kesimlerden sürekli itiraz gelmektedir.

Batıldan gafil olmak, milli bünyeye şüphe kurdu salmaktır. Şüphe kurdu insanı da toplumu da devleti de salgın hastalık gibi sarar ve fitne ocağına odu taşır.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/batildan-gafil-olmak-batiya-siginmaktir-39668.html

Bu haber toplam 197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim