• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hüseyin Öztürk: İmparatorluğun Yağması

Hüseyin Öztürk: İmparatorluğun Yağması
Bu hafta tanıtacağımız eser, II. Abdülhamid Han’ı tahttan indiren zihniyetin, bin asırlık devleti içeride ve dışarıda nasıl yağmalattırdıklarını anlatan bir kitap.

Eserin adından da anlaşılacağı gibi “İmparatorluğun Yağması”, II. Abdülhamid Han’ın tahttan alınmasıyla başlayan/başlatılan Balkanlar Savaşının hemen ardından Birinci Dünya Harbine kadar yine içeride ve dışarıda neler yaşandığını gözler önüne sermekte.

Türk Edebiyatı Vakfı Yayınlarından çıkan ve defalarca baskı yapan bu kitap, ehli vatan her insanın elinde bulunması ve okunması gereken bir eser.

Kitabı okumayanlara tavsiye etmekle birlikte, okuyanların da yeniden ellerine almaları gerekir kanaatindeyim. Bu yüzden tanıtmak istiyorum.

Aklıselim sahibi her insan bilir ki; “Dün anlaşılmadan bugün anlaşılamaz”.

Bugünü anlamak için; İttihat ve Terakkici zihniyetin temsilcisi partiler ve çeşitli kesimler ile Batı beslemeli bir kısım medyanın; millet-devlet birliğinin mimarı olan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, hükümetlere, Cumhur İttifakına ve milletimizin büyük ekseriyetine karşı son yirmi yıldır sürdükleri muhalefetin malzemesine bakmak kâfidir.  

Eserin yazarı İlhan Bardakçı, önsözde şunları söyler:

“Bu kitap; acı, buruk ve sahifeler çevrildikçe okuyucuda adeta hafakanların bastığı, ısırıcı bir serencamı dile getirir.

Bu haber toplam 187 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim