• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hüseyin Öztürk: Kavgalı Evden Muhtar Seçilmez

Hüseyin Öztürk: Kavgalı Evden Muhtar Seçilmez

Anadolu’da Ankara’daki muhalefet tiyatrosunu izleyen ehli irfan sahipleri, uzun uzun konuşan tartışmacılara, akıl dağıtıcılara, çok bildiğini zanneden güdük sözcülerin ifadelerine bakınca şu cevabı yapıştırıveriyorlar.

-“Kavgalı evden muhtar seçilmez efendiler”.

“Yedili Örgütü” daha iyi anlatan başka bir ifade olabilir mi derken, “İşte budur” demeye kalmadan, “Kavgalı eve kız verilmez” lafı ortaya düşüveriyor.

Daha ne denilebilir? Görünen o ki, hasıraltına süpürdükleri yahut “süpürttürülen” nice akılların kabul edemeyeceği kirlilikler dökülüyor. Çünkü hiçbir kir kendisini gizleyemez.

Böylesine muhteşem benzetmeden sonra bir başka söze lüzumu hacet kalmadı derken askerliğini sıhhiye çavuşu olarak yapan Bekir Çavuş, sözü söze ulayıveriyor.

- “Bunların nabızları da bir atmaz”! Bilenler bilir bilmeyenler için hatırlatma yapalım. Herkesin nabzı bir atmaz, insanların psikolojik hallerine göre nabız atışları değişir. Hele birbirlerine şüpheyle bakanların nabızları hiç atmadığı gibi kalplerini zorlar.

Bekir Çavuş, “Bunların nabzı bir atmaz” derken başka bir yorum getirerek şöyle diyor:

- “Birbirlerine o kadar zıt bir yetişme tarzları var ki, nereden bakılsa, hep ayrılık ve aykırılık görülmekte. İnançları, adetleri, görgüleri, örfleri birbirine hiç uymuyor”.

Toplandıklarında birbirlerine olan güvensizlikleri yüzünden; “Aldatılmamak için” diken üstünde oturduklarından, nabızları normal seyretmez ve kimle oturursa otursunlar, birbirlerine güvenmez, akılları şüphelerinin altında eziyet çeker”.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/kavgali-evden-muhtar-secilmez-41960.html

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim