• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İbrahim Halil Çelik: Erbakan Hoca ve Milli Görüş Belediyeciliği

İbrahim Halil Çelik: Erbakan Hoca ve Milli Görüş Belediyeciliği
Belediyecilik bizim için bir aşktı. Belediyecilik bizim için bir dava idi. Refahın Milli Görüş Belediyeciliği bizim için bir kara sevda idi. Bu sevdanın lideri de Milli Görüşün mimari Necmettin Erbakan Hoca idi.

Erbakan Hocam : Türk Siyasetine açıkça iman ve maneviyat damgasını korkusuzca vuran ilk insandır. O, inancını hayata hakim kılmak için şehirlerin yüreklerini, dava aşkıyla tutuşan Belediye Başkanları ile iktidara yürüyen adamdı.

Medeniyetleri yücelten , onları bugüne kadar koruyarak çağlar öncesinden günümüze taşıyan ve insanların gönüllerini fetheden şehirlerin de birer kaderi vardır. Şehirler de doğar, yaşar ve ölürler. İşte bu şehirlerin ömürlerini tabii afet sellerden, yangınlardan, depremlerden, heyelan gibi afetlerden ve kurallara uymadan yapılan inşaatlara karşı insanlarımızı güvence altına alan ve onları her tehlikeden koruyan şehirlerin Belediye Teşkilatlarıdır. Bu teşkilatların da beyni oranın Belediye Başkanlarıdır. Bu beyin de diğer organları bir orkestra şefi gibi idare edendir. Şehirler insanlık tarihinin aynalarıdır. Yaşanmış Medeniyetlerin değerlerini bağrında taşıyan , onların damgalarını antik eserlerinde barındıran ve onları çağımıza ulaştıran bu kalıntılar geçmiş medeniyetlerin mayalardır. Tarihin sıfır noktasında , Mezopotamya’nın verimli hilalinde kurulmuş Peygamberler şehri Ruha ( Urfa) ’da hizmet yapmak ibadetlerin en güzelidir.

‘ Önce Ahlak ve Maneviyat ‘ ilkesini kendine rehber edinmiş Refah Partisinin ; 1984 yılı Yerel Seçimlerinde, Urfa’dan Belediye Başkanlığına 12 Eylül Darbesinin ceberut idaresinden Sinop’a sürgünü çıkmış bir idareci olarak; siyasi yasaklı Erbakan Hocamın Liderliğini yaptığı Refah Partisinden aday olmuştum. 1984 Mahalli İdareler Seçiminde Urfa ve Van’da Refah Partisi Belediye Başkanlığını kazanmıştı. Serhat Şehri Van ile Peygamberler Şehri Urfa’da kazanılan Belediye Başkanlığı Anadolu’da bir bayram havası oluşturmuştu. Bu hava siyasete de renk katmıştı. Yıllardır önleri kesilmiş , davaya inanmış inançlı erlerin artık biz de varız dediği bir seçim olmuştu, 25 mart 1994 mahalli seçimleri. Türkiye de birçok siyasetçinin hayallerinden bile geçiremediğini , icraatlarıyla hayata geçiren Milli Görüşün lideri Erbakan hoca idi. Erbakan Hocanın: Fabrika kuran fabrika. Ağır Sanayi, Önce Ahlak ve Maneviyat, Şahsiyetli Dış Politika ve Şehirleri yeniden asli hüviyetlerine irca eden medeniyet tasavvuru yurdun her yanında yankılanıyordu.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/erbakan-hoca-ve-milli-gorus-belediyeciligi/

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim