• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

“İklim değişikliğine uyum stratejileri önem kazandı”

“İklim değişikliğine uyum stratejileri önem kazandı”
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “İklim değişikliği de çağımızın küresel ölçekteki en önemli sorunlarından biridir.

Kamu kurumlarının, özel sektörün, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak bir çözüm etrafında bir araya gelmesi gerekmektedir.” dedi.

İklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen ve kendi alanında dünyada ilk olan " EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde konuşan Arıcan,  “İklim değişikliğiyle mücadele etmek için emisyonların azaltılması, yutak alanların iyileştirilmesi, ormanlaştırma faaliyetlerine hız verilmesi, düşük karbonlu ekonomiye geçiş için fırsatların değerlendirilmesi önemli temel politikalardır. Bu kapsamda herkes üzerine düşen görevi yerine getirirken dünyamızın daha yaşanabilir bir yer olmasını sağlayacak şekilde işbirlikleri ve ortaklıkları daha iyi bir hale getirmemiz de elzemdir.” diye konuştu.

Devamı : https://medyaankara.com/haber/9820738/asbu-rektoru-arican-iklim-degisikligine-uyum-stratejileri-onem-kazandi

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim