• İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

İngiliz-Yahudi ortaklığında Amerikan’nın yeni siyaseti

İngiliz-Yahudi ortaklığında Amerikan’nın yeni siyaseti

Dünya, her Amerikan başkanıyla birlikte yeniden şekillenirken, Yahudilerin etkisi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. 30 yıldır Yahudiyle ilişiği olmayan başkan seçmeyen Amerika, Eski Başkan Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesiyle en büyük adımını atmıştı. Şimdi ise Jeo Biden ve Yahudi ağırlıklı kabinesinin nasıl bir siyonist çizgi izleyecekleri merak ediliyor. Dünya siyasetinde Yahudilerin etkisi Trump’la başlamadı elbette. 1600’lü yıllarda kuzeye sürülen Yahudilerin İngiltere’ye gelmesiyle İngiliz-Yahudi işbirliğinin başladığını söylüyor Prof. Dr. Teoman Duralı. Medeniyetler tarihini en iyi bilen isimlerden biri olan Teoman Hocayla, Yahudilerin dünya medeniyetine ve siyasetine etkilerini konuştuk. 2. Dünya Savaşı’ndaki galibiyetten sonra, dünya artık Yahudilerin at oynattıkları bir saha haline geldiğini söyleyen Teoman Hoca, “İsrail’i Filistinsizleştirme çabalarının da artık sonuna geldiler” diyor.

Biden’ın Yahudilerle ilişkili kişilerden oluşan kabinesine bakarsak, Yahudi siyaseti gizlilikten çıkmış, aşikâr bir şekilde dünya siyasetine hakim. Yahudiler dünya siyasetine hangi aşamalardan geçerek hakim olmaya başladılar? Tarih sahnesine çıkışlarından itibaren nasıl bir seyirden söz edebiliriz?

Yahudiler, M.Ö. 2. binlerde, Mezopotamya’nın güneyinde Sümerlerin ‘Ur’ devletinden, Dicle ile Fırat’ın birleşip Basra Körfezi’ne aktığı yerden Hz. İbrahim’in önderliğinde yola çıkarlar. Kuzeye doğru giderler. Bir ara Harran taraflarına gelirler, Nemrut’la Hz. İbrahim’in karşılaşması oradadır. Tekrar güneye inmeye başlarlar ve Filistin dediğimiz coğrafyaya yerleşirler. Oranın yerlileri olan Kenanlılarla aralarında anlaşmazlıklar çıkar. Oradan Mısır’a köle olarak sürülürler. Esas tarihi-dini hikaye orada başlar.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/ingiliz-yahudi-ortakligindaamerikannin-yeni-siyaseti-3578630

Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim