• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İnsan-Mekân Dergisinin İlk Sayısı Çıktı

İnsan-Mekân Dergisinin İlk Sayısı Çıktı
Mamak Belediyesi, yaşantımızı yakından etkileyen “mekân”a yeni bir bakış, yeni bir anlam kazandırmak amacıyla dört ayda bir yayımlanacak ulusal ve hakemli “İnsan-Mekân” dergisinin ilk sayısını okuyucularıyla buluşturdu.

Mehmet Düğmeci’nin Mamak Belediyesi Adına İmtiyaz Sahibi olduğu dergide, Danyal Kudat Yazı İşleri Müdürü, Mehmet Tuğrul Genel Yayın Yönetmeni, Tarkan Zengin de Yayın Danışmanı olarak görev yapıyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediyesi’nin çatısı altında Şehir ve Medeniyet Akademisi’nin  kurulduğunu, Akademinin önemli bir faaliyeti olarak da bu dergiyi yayımladıklarını ifade ettiği takdim yazısında derginin yayınlanma amacına ilişkin şunları ifade ediyor:

 “Çağdaş dünyamızda, insanlar arası etkileşimin azaldığı, insan ve mekân ünsiyetinin zayıfladığı ve yaşadığımız şehirlerin insanın ayağının altından kaydığı bir dönemde şehri yeniden düşünmek, tasarlamak ve medeniyet tasavvurumuza göre yeniden oluşturma ihtiyacını hissediyoruz. İnsanın ve diğer canlıların bir arada ahenk içerisinde yaşayabileceği mekânlara ve sorunu net bir şekilde belirlediğimiz bir anda çözümlere ihtiyaç duyuyoruz.

İşte insan&mekân dergisi bu önemli soruna cevap sunmak adına akademik yolculuğuna başladı. Bu minvalde, tüm akademisyenlerimizi bu soruna çözüm bulmak adına ve dergimizde yayımlanmak üzere akademik metinler kaleme almaları için çağrıda bulunuyoruz. Bu vesile ile Mamak Belediyesi’nin çatısı altında kurulan Şehir ve Medeniyet Akademisi’nin akademik bir faaliyeti olarak yayımlanan insan&mekân’ın yerel yönetimlere ve akademik camiaya hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Mehmet Tuğrul derginin genel yayın yönetmeni olarak sunuş yazsısında şehir-mekan ve İslam medeniyetinde şehrin önemine vurgu yapıyor.

Günümüzün önemli yazar ve akademisyenlerinin yayın ve bilim kurulunda yer aldığı “insan&mekan”nda yer alan akademik yazıların başlıkları ve yazarları:

Muhammet Enes Kala: Şehir Felsefesi Üzerine Düşünmek,

Kudret Bülbül: Kimliksiz Şehirlere Karşı ‘Şar’ı Geleceğe Taşımak “Küreselleşme, Şehir ve Aidiyet Üzerine Düşünceler”,

Norsidah Ujang & Khalilah Zakariya: Şehir Islahında Kimlik, Mekân Kavramı ve Anlamı,

Arto K. Haapala: Şehir Kimliği: Yaşam Mahalli Olarak Şehir,

Ali Demirel: Milli Mücadele Dönemi’nde TBMM Hükümeti’nin Kafkasya Politikası,

Aybeniz Rahimova: Azerbaycan Dinî Kahramanlık Destanlarında At İmgesi,

Henüz ilk sayısı yayımlanmış olmasına rağmen güçlü yayın ve bilim kurulu üyeleri, tecrübeli yönetimi ve okuyucunun her zaman dikkatini çekecek “şehir-mekân, mekân-insan” ilişkisinin ele alınacağı “insan&mekân” dergisi gelecek vaat ediyor. Yayın hayatında başarılar dileriz.

İletişim:

Mamak Belediyesi

Demirlibahçe Mh. Talatpaşa Blv. No: 167 Mamak/Ankara

03123202053

info@insanvemekan.com

 

                                                                                         Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim