İsmail Yaşa: Dolmabahçe’de kritik görüşmeler

İsmail Yaşa: Dolmabahçe’de kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde önce İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyetini, ardından da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi kabul etti.

Hamas’ın bir önceki lideri Halid Meşal’in de yer aldığı heyetle yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan’ın Heniyye’ye oğulları ve torunlarının şehit olması dolayısıyla bir kez daha başsağlığı dilediği görüşmenin gündeminin Gazze Şeridi’ndeki savaş olduğu konusunda şüphe yok.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın satır aralarında heyetle nelerin konuşulduğuna dair ipuçları var.

Türkiye savaşın başından bu yana “adil ve kalıcı barış sürecini”, tam egemenliğe ve toprak bütünlüğüne sahip bağımsız Filistin devletinin kurulmasını savunuyor.

Uluslararası toplumun dikkatini İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulme çekmek ve Gazze Şeridi’ndeki katliamları dünyaya anlatmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Hamas heyetine tüm bu çabaların devam edeceği bildirildi.

7 Ekim’den bu yana yaşanan acıları bir nebze de olsa dindirebilmek için bölgeye 45 bin tondan fazla insani yardım gönderen Türkiye’nin Gazze Şeridi’ne yardım göndermeye devam edeceği söylendi.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/dolmabahcede-kritik-gorusmeler

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim