• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

İsmail Yaşa: Kaddafi’nin ses kayıtları

İsmail Yaşa: Kaddafi’nin ses kayıtları
Libya’nın devrik lideri Kaddafi’nin çeşitli ülke liderleriyle ve şahsiyetlerle gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinin kayıtları birer ikişer basına sızdırılıyor.

Söz konusu kayıtların dönemin Libya istihbaratı tarafından Kaddafi’nin bilgisi dahilinde kaydedildiği ve devrimden sonra Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yerleşen bir Libyalı politikacı tarafından Abu Dhabi’ye satıldığı tahmin ediliyor.

Bu arada, ses kayıtlarıyla oynandığı, konuşmalara ekleme-çıkarma yapıldığı iddiası da gündemde.

BAE’nin ses kayıtlarını sızdırmasının amacı, duruşundan rahatsız olduğu kişileri ve ülkeleri hedef alarak fitne çıkarmaktan başka bir şey değil.

Yayınlanan konuşmalarla birlikte hedefteki kişi aleyhinde gerek sosyal medyada ve gerekse klasik medya organlarında “Kaddafi’nin çadırının ses kayıtları” etiketi altında linç kampanyası başlatılması bu gerçeği açıkça gösteriyor.

Örneğin Londra’da yaşayan Katarlı muhalif işadamı Halid el-Hail eliyle servis edilen bir ses kaydında Kaddafi ile Kuveytli alim Hakim el-Mutayri arasında geçtiği iddia edilen konuşma yer alıyor.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/kaddafinin-ses-kayitlari

Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim