• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

İsmail Yaşa: Küresel güçler ve Ortadoğu

İsmail Yaşa: Küresel güçler ve Ortadoğu
Türkiye’deki önde gelen düşünce kuruluşlarından Ortadoğu Araştırmaları Merkezi’nin (ORSAM) düzenlediği ve İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Küresel Güçler ve Ortadoğu Sempozyumu’nda iki gün boyunca bölgenin dünü, bugünü ve yarını konuşuldu.

TİKA ve Uluslararası Arap Toplumlarını Araştırma Networku (INASS) tarafından da desteklenen sempozyuma Türkiye’den ve Arap ülkelerinden çok sayıda akademisyen ve araştırmacı katıldı.

Sempozyumda sunumlardan bazıları internet aracılığıyla yapıldı ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün tarihi motiflerle süslü salonlarında kurulu dev ekranlardan izlendi.

Pandemi süreci sona erse de uzaktan eğitim ve online konferans, panel ve benzeri faaliyetlerin devam edeceği, en azından etkinliğin düzenlendiği yere herhangi bir sebeple gelemeyenlerin katılımlarının bu şekilde sağlanacağı anlaşılıyor.

Ortadoğu bölgesi dalgalanmaya devam ederken ve dinamikleri çöl kumları gibi rüzgara göre şekil değiştirirken küresel güçlerden bazılarının bölgedeki nüfuzu azalıyor ve bazılarının ki de artıyor.

ABD ve Fransa’yı ilk grupta, Rusya ve Çin’i de ikinci grupta sayabiliriz.

Bugünlerde cevabı aranan birçok soru var.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7416755/ismail-yasa/kuresel-gucler-ve-ortadogu

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim