İsrafil Kuralay: Çölde açan çiçekler

İsrafil Kuralay: Çölde açan çiçekler
Coğrafyanın zorlamasına rağmen çölde çiçekler açıyor, denizler doldurulup gök delenler yükseliyor. Tabiatın şartları çok zor ama mücadele de o kadar çetin…

 Şimdilik insanoğlu kazanmış görünüyor. Mevlâ bir nimeti alınca başka biriyle açığı kapatma fırsatı veriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde hava haddinden fazla sıcak, yaz aylarında 50 dereceyi geçiyor. Küçük ülkede arazinin büyük çoğunluğu çölden oluşuyor. Deniz suyu dışında ciddi su sorunu var. Bu tabloyu duyunca “orada yaşanmaz”, dediğinizi duyar gibi oluyorum. Ama Dubai'yi, Abu Dabi'yi görünce kanaatiniz değişecek hatta çok şaşıracaksınız. Bu kadarı da olmaz diyeceksiniz ama daha fazlasını da bulacaksınız.

Tabii bu zenginliğin, görkemin ve kalitenin altında yatan birinci neden Mevlâ'nın bağışı doğal gaz ve petrol zenginliğinden kaynaklanıyor. Bu iki nimet, altyapıyı oluşturuyor. İşi yapmak için bir üst akıl gerekiyor. Uzun yıllar balıkçı kasabası olarak yaşamış bölgedeki insanın ticarî zekâsına hayran olmamak mümkün değil.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/10393417/israfil-kuralay/colde-acan-cicekler

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim