• İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Karabatak'ın 63. sayısı yayımlandı

Karabatak'ın 63. sayısı yayımlandı
Karabatak dergisi 63. sayısında daha önce dergilerde dosya konusu olmamış bir konuyu ele aldı, Edebiyat ve Yaşlılık.

 Dosya konusu olan yaşlılık, sadece dosya yazılarıyla değil, sahanın uzmanlarıyla görüşülerek konu baştan uca ele alınmış ve arşivlik bir sayıyla okurların dikkatine sunulmuş.

Yaşlılık üzerine akademik çalışmalarıyla tanınan, Türkiye’nin ilk gerontoloji bölümü kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan’la gerontoloji üzerine yapılan röportajda Tufan, dünyada ve Türkiye’de yaşlılık, yaşlanma, yaşlı bakımı gibi konuları aydınlatıcı cevaplarıyla açıklıyor. Gerontolojinin ne olduğu, ülkemizde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar, yaşlılığın ne olduğu, tanımları gibi konular bu röportajın konusunu oluşturuyor. Ayrıca yine sahadan bir çalışma olarak Pendik Akbal Yaşlı Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Melisa Ulutaş’la yaşlılık, yaşlı bakımı, yaşlılık hastalıkları, insan hazinelerimiz olan yaşlılarımız üzerine kapsamlı bir söyleşi de Karabatak’ın 63. sayısında. Bir yaşlı bakım merkezinin yapısı, işleyişi, misafirlerine yaklaşımı, personel yeterliliği gibi konular, Sorumlu Müdür Melisa Ulutaş’ın mesleki tecrübesiyle birlikte okura sunulmakta.

Yaşlılığın gerontoloji, psikoloji, edebiyat gibi çeşitli veçhelerden ele alındığı dosya yazılarıyla da konu kapsamlı bir şekilde irdelenmekte. Yaşlanmak yaş-almak gibi kavramlar sorgulanırken yaşlanma sürecinde psikolojik süreçlerin incelendiği, yaşlı bakımı ve aile yapısı gibi konular dosya yazılarında detaylı bir şekilde işlenmekte. Yine dosya yazılarında edebiyatta yaşlılığın karşılığı da örnekleriyle incelenmekte.

Bu sayımızın ana röportajıysa sinema eleştirmeni ve yazar İhsan Kabil’le gerçekleştirildi. Rahşan Tekşen’in sorularına samimi yanıtlar veren Kabil; eğitiminden çalışmalarına, film listelerinden sinemada kültür konusuna çok önemli açıklamalarda bulundu. Bir filmi zenginleştirenin yazılı kaynaklar olduğuna işaret eden Kabil, “Seyretme eylemindeyken onun mahiyetini de düşünmeli, neden ve nasıl gerçekleştiğini kavramalıyız,” diyerek izleyicinin dikkat etmesi gerekeni gösteriyor. Bu sayıda Projektör bölümü konuğumuzsa genç öykücülerimizden Demet Şahin. “Hikâyeyi olay ya da durumda değil, onlara rengini veren duyguda görüyorum,” görüyorum diyen Şahin, genelde öykü, özelde kendi öyküleri üzerine sorularımızı cevapladı.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/dergi/karabatak-in-63-sayisi-yayimlandi-h46588.html

Bu haber toplam 385 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim