• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Kâzım Ceylan "Şehir Okumaları"na konuk olacak

Kâzım Ceylan "Şehir Okumaları"na konuk olacak
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin çevrimiçi olarak düzenlediği “Şehir Okumaları” devam ediyor.

Mehmet Önder Karakaş'ın yöneteceği "Şehir Okumaları"nın otuzuncu konuğu Akademisye, Tarihçi Kâzım Ceylan.

Ceylan'ın "Kırşehir" üzerine konuşacağı program 31 Mart 2021 Çarşamba günü saat 20.00'de Türkiye Yazarlar Birliği'nin instagram hesabından canlı olarak yayınlanacak.

instagram.com/turkiyeyazarlarbirligi

Kâzım Ceylan kimdir?

Halen bir sivil toplum teşkilatlanması olan Kırşehir Ahi Meclisi başkanlığı görevini yürüten Ceylan, 1953 Kırşehir doğumludur.

Hacımirza köyünde başladığı öğrenim hayatını, parasız yatılı olarak kazandığı Kayseri-Pazarören İlköğretmen Okulu'nda (1965-1971); ve yüksek öğrenimini de Balıkesir-Necati Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra öğretmenliğe başladı. Daha sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirip, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Türk Tarihi anabilim dalında "Ahmet Cevdet Paşa'nın Osmanlı'nın Çöküşüne Dair Görüşleri" tezini vererek alanında uzman olmuştur.

Meslek hayatına 1974 yılında başlayan Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı farklı lise ve öğretmen okullarında (Samsun-Kavak, Manisa-Demirci, Ankara-Hasanoğlan, Bursa Erkek Lisesi) öğretmenlik; Bolu Eğitim Enstitüsü'nde (1980-82) müdürlük yapmıştır.

1985'ten emekli olduğu 2018'e kadar Gazi Üniversitesi ve Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevliliği yapmıştır. Bunu yanında 1991-92 yıllarında Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ve 2011-2018 yılları arasında da Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürlüğü görevinde bulunmuştur.

Mesleki faaliyetlerin yanı sıra, kültürel alanda da yurt içinde ve yurt dışında 200'den fazla özellikle Ahilik alanında konferanslar veren Ceylan, 30'dan fazla ulusal kanalda ve Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda programlara katılmıştır.

Yayınlanan eserleri:
-Ahilik/Türk-İslam Medeniyeti'nde Dünyevi ve Uhrevi Sistem (Gümrük Ticaret Bakanlığı Yayınları)
-Postmodern Çağda Ahilik (Bölüm-Nobel Yayınları)
-Uluslararası 2. Ahilik Sempozyumu 2 Cilt (Editör-AEÜ Ahilik Araştırma Merkezi Yayınları)
-Ahiliğe Genç Bakışlar (Editör-Türkiye'deki yüksek lisans ve doktora öğrencileri arasındaki Ahilikle ilgili makale yarışması)

kirsehir.jpg

 

Bu haber toplam 1594 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim