• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Kim bu saltanatın uğruna olmaz ki feda

Kim bu saltanatın uğruna olmaz ki feda
Savcı Şehit Mehmet Selim Kiraz’ın kâtiline beste yapan ‘Grup Yorum’un solisti Helin Bölek’in açlık grevi yaparken ölmesi üzerine, İstanbul Baro Başkanı ‘sadece türkülerini söylemek istiyordu’ diye ağıt yakmıştı. Feyzioğlu, “bu normal bir şey mi? İstanbul’un 48 bin avukatından kaçı buna ‘normal’ der. Savcıyı şehit edenler kahraman ilan edilmez” diyerek tepki gösterdi.

Aslında Türkiye’de sadece barolar değil, Mimar ve Mühendisler Odası, Tabipler Odası gibi odaların da genlerinde terörist sevicilik var. Meslektaşlarının haklarını savunmak yerine teröriste ağıt yakar, saygı duruşunda bulunur, darbecileri alkışlar, öte yandan meşru hükümete parmak sallar, had bildirir. Kendileri gibi düşünmeyen meslektaşlarına ise hayat hakkı tanımazlar. Daha düne kadar başörtülü ve sakallı avukatlar barodan baskı görür, ruhsat alamaz, stajları engellenirdi.

Geçen hafta ‘savunma yürüyor’ pankartlarıyla 30 küsur baronun yürüyüşü gündeme düştü. Çeşitli illerden gelen baro başkanları, başkent Ankara’ya ulaşıp Anıtkabir’de atalarına şikâyette bulundu. Yürüyüş gerekçeleri, baro seçimleri ve yönetim şekillerini değiştirecek olan düzenlemeye karşı çıkmaları. Kanun düzenlemesiyle imtiyazlarını kaybedecek olmaları, başta İstanbul, Ankara, İzmir barosu olmak üzere birçok baroyu panikletti. Dertleri hiçbir zaman avukatların haklarını savunmak olmayan baro başkanlarının, kendi imtiyazlarını korumak için sarf ettikleri çaba görülmeye değerdi. 

Devamı : https://www.gzt.com/gercek-hayat/kim-bu-saltanatin-ugruna-olmaz-ki-feda-3547354

Bu haber toplam 371 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim