• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Körfez’de Türkiye rüzgârı mı? yoksa Biden korkusu mu?

Körfez’de Türkiye rüzgârı mı? yoksa Biden korkusu mu?

Dileriz El Ula’da alınan kararlar samimi ve kalıcı olsun. Arap dünyası ile ilişkiler normalleşsin. Körfez’de Türkiye rüzgârı essin. Fakat tarihî tecrübeyi görmezden gelemeyiz. Çünkü biz bu filmi daha önce görmüştük. Türkiye sevgisi değil bu! Sadece Biden korkusu...

8 Mayıs 2018 tarihinde ABD Başkanı Trump, İran ile 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilirken şöyle bir açıklama yapmıştı: “İran kendi halkına zulüm eden bir ülke. Obama hükümeti diğer ülkelerle birlikte böyle bir anlaşma imzaladı. Ancak bu anlaşma İran'a nükleer silah elde etme imkânı tanıdı. Bu anlaşma İran'a yönelik ambargoları da sakatladı. İran'ın Suriye ve Yemen'deki etkisi de aynı şekilde kaldı. Bu kötü anlaşma, rejime büyük paralar kazandırdı."

Peki, 4 Aralık 2019 günü Tahran'da düzenlenen Sigorta ve Gelişim Konferansı'nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Ruhani ne demişti:

“2013 yılındaki ABD ziyaretimde New York'u terk etmeden önce, ABD Başkanı Obama kaldığım otele telefon açtı. 15-20 dakika süren bu kısa konuşma, nükleer müzakere süreci için çok güçlü bir lokomotif görevi gördü.”

Ruhani, Obama ile yapılan bu telefon konuşmasını ilk defa kamuoyu ile paylaştığını üzerine basa basa vurgulamış ve Trump’ın nükleer anlaşmayı iptal etmekle büyük bir yanlış yaptığını söylemişti.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/korfezde-turkiye-ruzgri-miyoksa-biden-korkusu-mu-3567793

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim