Koruyucu vitamin E

Koruyucu vitamin E

Kalp damar rahatsızlığınız, kanseriniz, diyabetiniz varsa biliniz ki, sizin ciddi bir vitamin eksiliğiniz var. Zeytinyağı yemiyorsunuzdur. Bağırsak, mide, göz ve gebelik sıkıntıları yaşıyorsanız, sizde E vitamini eksikliği de var demektir. Bu durumda E vitamini açısından zengin ama geleneksel yöntemlerle üretilmiş gıdalara yönelmeniz gerekiyor demektir.

Günümüzde zeytin yaprağındaki olyuropein (oleuropein) maddesinin diyabeti engellediği ve tedavi ettiği kesin bir şekilde ispat edilmiştir. Oysa birkaç bin yıldır eski tabipler diyabet için zeytin ve zeytin ağacı ürünleri tavsiye ediyorlardı. Demek ki, bilimin küçümsediği eski tabipler bugünkülerden fersah fersah ilerdelermiş.

Antioksidan özelliği sayesinde vücudu zararlılardan koruyan E vitamini, özellikle de teneffüs yoluyla gelen tehlikeli maddeleri yok eder. Kalp ve damar, beyin ve sinirin işlevlerini düzenler, vücudumuzun iç ve dışında oluşan yaraları iyileştirir. E vitamini güçlü bir antioksidan olduğu için zararlı radikallere karşı hücre zarlarını muhafaza ederek cilt bütünlüğünün ve güzelliğinin de korunmasına yardım eder. Bu yüzden zeytinyağının vücudun her yerine sürülmesi faydalıdır. Zîra Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’de bedenimizin zeytinyağı ile yağlanmasını tavsiye etmiştir.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/koruyucu-vitamin-e-3564451

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim