• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

KÜLTÜR SANAT‘Ay Vakti’ Dergisi 196. Sayı (Ocak-Şubat 2022) Üzerine

KÜLTÜR SANAT‘Ay Vakti’ Dergisi 196. Sayı (Ocak-Şubat 2022) Üzerine
“Gündelik yaşam kalabalığının hepimizi çepeçevre sardığı bir devirde yaşıyoruz.
Bize ait olmayan bir zamanın içine hapsedilmiş benliklerimiz, suni bir kaosla günü devretmekten başka bir şey yapmıyor neredeyse. Gün içinde kendimize kavuştuğumuz veya kendimizi bulduğumuz anlar öylesine azaldı ki, yaşadığımız hayatın bize ait olup olmadığı belli değil artık…

Ay Vakti, 196. sayısıyla MERHABA diyor okuruna… Yeni bir yılda, yeni bir coşkuyla okurunu selamlıyor.

“Hayat Kalabalığından Kendi Gündemmize” başlıklı editör yazısında modern dünyanın insanı ayartan kalabalıklarına karşı dingin bir hayat sürmemizi öneriyor Ay Vakti dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Şeref Akbaba. Kapitalizmin hayatımıza el koyma aymazlığına karşı bizleri diri kalmaya davet ediyor:

“Gündelik yaşam kalabalığının hepimizi çepeçevre sardığı bir devirde yaşıyoruz. Bize ait olmayan bir zamanın içine hapsedilmiş benliklerimiz, suni bir kaosla günü devretmekten başka bir şey yapmıyor neredeyse. Gün içinde kendimize kavuştuğumuz veya kendimizi bulduğumuz anlar öylesine azaldı ki, yaşadığımız hayatın bize ait olup olmadığı belli değil artık…

(…)

Kesretten vahdete geçememek… Bütüne bakma veya parçaya takılma meselesi. Velhasıl kendimizle, kalbimizle bir başka ifade ile Hak ile barışmak ve buluşmak. Kitap’la, Kılavuz’la yola çıkmak. Yolcu olmak ve yol almak. Yolda kalmamak. Vuslata ermek. Yolunuz açık, vuslatınız mübarek olsun.”

Devamı: https://www.insaniyet.net/ay-vakti-dergisi-196-sayi-ocak-subat-2022-uzerine/

Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim