• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

“Kusursuz Cinayet Mobbing” kitabı çıktı

“Kusursuz Cinayet Mobbing” kitabı çıktı
“Beşerî sermayemiz olan insan kaynağını, doğru yerde ve zamanda kullanmak; bilgiye, birikime, liyakate önem vermek suretiyle insanı israf etmeden yönlendirmek, yoğun rekabetin yaşandığı küresel dünyada, ülkemize önemli avantajlar sağlayacaktır.”

Mahmut Özkoca ve İlhan İşman’ın birlikte hazırladıkları “Kusursuz Cinayet Mobbing” kitabı Ayyıldız Kitap yayınları arasından çıktı.

Eserin yazarlarından biri olan  İlhan İşman aynı zamanda Mobbingle İle Mücadele Derneği Genel Başkanı.

İşman, iş yerinde psikolojik tacizi ve baskıyı ifade etmek amacıyla kullanılan mobbingi "İş yeri kanseri” olarak tanımlıyor ve  bu konuda toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla; Konferanslar veriyor, mağdurlara danışmanlık yapıyor, adli süreçlerine bilir kişi olarak katkı sağlıyor.

“Kusursuz Cinayet Mobbing” kitabı sunuş yazısından:

- Hiçbir insanın bir diğerine eziyet etmeye, dışlamaya, hakaret etmeye hakkı yoktur

“Mobbing ile mücadelenin amacı, temel olarak insan haklarını korumak ve kollamaktır. Sebebi ne olursa olsun yeryüzünde yaşayan hiçbir insanın bir diğerine psikolojik baskı uygulamaya, eziyet etmeye, dışlamaya, hakaret etmeye, iftira etmeye, haklarını gasp etmeye, kişisel çıkarları için maddî ve manevî birtakım yaptırımlar uygulamaya hakkı yoktur.”

 “Unutmamalıyız ki, mobbing süreci birey üzerinde ekonomik ve sosyal yönden önemli zararlara yol açıyor. Bozulan ruhsal ve fiziksel sağlığın tedavisi için yapılan harcamalar ve bireyin işten ayrılması sonucunda düzenli bir kazancın yok olması, uğranılan zararların ekonomik boyutu olarak karşımıza çıkmaktadır”

“Mobbing öyle bir kanser ki, mağdurlar mobbing sonucunda şaşkınlaşıyor, beceriksizleşiyor, korkmaya, utanmaya ve çekinmeye başlıyor. Bu durum sadece iş ortamında değil, kişiler arası ilişkilerde de devam ediyor. Strese bağlı fiziksel ve psikosomatik rahatsızlıklar yaşıyorlar. Uykusuzluk, iştahsızlık, depresyon, sıkıntı, endişe, halsizlik, ağlama krizleri, unutkanlık, alınganlık, ani öfkelenme, suskunluk, yaşama arzusunun kaybı, daha önce sevdiği şeylerden doyum alamama gibi bir takım davranış ve düşünce değişiklikleri yaşıyorlar.”

Eserde; Mobbing nedir, ne değildir, Türkiye’nin mobbing ile mücadele serüveni, psikolojik taciz ve baskıya maruz kalanlar ne yapmalı, Yargıtay’ın mobbing kriterlerinin yanı sıra farklı meslek gruplarında hiyerarşik bir yapının olduğu iş yerlerinde  yaşanması muhtemel olan “örnek” olaylara da yer verilmiş.

-Mobbinge uğrayanların sağlıkları bozuluyor iş verimleri düşüyor

İş yerinde sürekli ve sistematik şekilde psikolojik tacize uğrayanların iş verimlerinin düştüğü, hayattan soğudukları, bu durumun aileleri de olumsuz etkilediğinin vurgulandığı eserin tanıtım metninde de şu ifadeler yer veriliyor:

Kusursuz cinayet bir insanın yaşama sevincinin öldürülmesidir. Bu suçu işleyenler genellikle makam ve mevkilerindeki lüks odalarında veya patron yalakaları olarak her doğan yeni günle yeni cinayetler planlamaktadırlar. Cinayete kurban edilecekler ise gece uykusuz; sabah yeni saldırılara kör, sağır ve dilsiz olmak zorundadırlar, çünkü evde bebekler mama, çocuklar oyuncak bekler ve eve ekmek götürülmesi gerekmektedir. Kurban, her gün psikolojik olarak bir travmadan diğerine ücretsiz, fazla mesai olmadan, aşağılanarak, küçümsenerek, hor görülerek ve ışık hızıyla gider. Uğradığı her saldırıda onuru kırılır. Bir zaman sonra yaşadıkları kabul edilebilecek sınırları fazlasıyla aşar. MAĞDUR’un ilk yaptığı intihar etmek veya Zorbasını öldürmektir.

Siz kendi köşenizde başkalarının magazin haberlerini gülerek izlerken, hayatlar yok olur gider ama bilmezsiniz. Kurban bir mobbing mağdurudur, bilmezsiniz. Zorba planlayarak, canavarca hislerle birden fazla kişiyi öldüren bir katildir. Hem katildir hem de elinin altındakileri kullanmak suretiyle aslında başka cinayetlerin de azmettiricisidir, bilmezsiniz. MAĞDUR, kendi halinde, ekmeğinin derdinde olan bir ÇALIŞAN iken ondan katil yaratan ise Zorba’dır bilmezsiniz.

İşte tam da bu nedenlerle MOBBİNG KUSURSUZ bir cinayettir.”

Kusursuz Cinayet Mobing / Mahmut Özkoca ve İlhan İşman / Ayyıldız Kitap / Yayın Tarihi:     20.08.2022 / Sayfa Sayısı:   192 / ISBN:    9786258115925

 

Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim