• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Kuzey Makedonya'da Türk Dili ve Kültürü Sempozyumu Düzenlendi

Kuzey Makedonya'da Türk Dili ve Kültürü Sempozyumu Düzenlendi
Kuzey Makedonya'da, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlamaları kapsamında, 'Orta Asya'dan Balkanlara Türk Dili ve Kültürü' sempozyumu düzenlendi.

 Sempozyuma TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sait Yusuf ve akademisyenler katıldı.

 

Kuzey Makedonya'da, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlamaları kapsamında, " Orta Asya'dan Balkanlara Türk Dili ve Kültürü" sempozyumu düzenlendi.

Başkent Üsküp'teki sempozyum, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) ve Üsküp "Aziz Kiril ve Metodiy" Üniversitesine bağlı Blaje Koneski Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle gerçekleşti.

Etkinliğe TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sait Yusuf, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Türk dili ve kültürünün, Orta Asya'dan Balkanlara uzanan geniş bir coğrafya içinde özel ve önemli konumunu muhafaza ederek bugünlere ulaştığını söyledi.

Türk kültürünün Orta Asya'da bütün ihtişamıyla göz kamaştırıcı vasfını ortaya koyduğunu ve Orta Asya'yı bir cazibe merkezi haline getirdiğini kaydeden Çevik, "Türkler, Orta Asya'dan Anadolu'ya ve Balkanlara dili, düşüncesi ve kültürel birikimiyle birlikte geldiler. 13. yüzyıl ortalarında Moğol istilasından sonra Sarı Saltuk ile sonradan onun adıyla anılan Türkmen aşiretleri Balkanlar'a geçerek Türk topluluklarını meydana getirdiler. Tarihi süreçte geniş bir coğrafyayı etkileyen Türk dili ve kültürü özellikle Osmanlı devrinde birçok farklı bölge gibi Balkanlar'ı kapsayacak şekilde idari ve sosyal hayatta yer edindi." ifadelerini kullandı.

Devamı: https://www.haberler.com/guncel/kuzey-makedonya-da-turk-dili-ve-kulturu-sempozyumu-duzenlendi-16649906-haberi/

Bu haber toplam 843 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim