• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Laiklik neden sadece Türkiye'de tabudur

Laiklik neden sadece Türkiye'de tabudur
Şunu aslâ unutmayacaksınız: Bu toplum, tam altı asır, 72 millete, dine, ırka mensup toplumu bir arada yaşama / yaşatma tecrübesi üretebilmiş tek toplumdur. Bunu da laiklik üzerinden değil, İslâm üzerinden başarabilmiştir. Laiklik bizi bozar!

Laikliğin dogma hâline getirilmesi, zekâmızla alay edilmesi anlamına geliyor. Düşünsenize, laiklik, “değiştirilmesi bile teklif edilemez” bir madde olarak yer alıyor bu ülkenin anayasasında. Şu koskoca dünyada sadece bu ülkenin anayasasında! İyi de, neden peki? Laikliğin anavatanı, dünyanın en laik ülkelerinde bile laikliğin tartışılmaz olması, dogma katına yükseltilmesi, laikliği tartışanların aforoz edilmesi gibi absürdlükler düşünülemez bile.

Bu toplumun tuhaf bir sorunu var: Laikliğin bir din gibi algılanması, kutsanması ve toplumu hizaya getirmenin yasal aracı olarak kullanılması. Darbelerin de, devlet bürokrasisinin de hem meşrulaştırma gerekçesini ve işleyiş mekanizmasını oluşturması.

Sözün özü: Hiçbir şekilde tartışılamayan, kritik zamanlarda, sopa olarak kullanılan bir prangadan sözediyoruz. Toplumu germek için kullanılan bir “maşa”! Zaman zaman Atatürk heykellerine yapılan saçma sapan saldırılarla, insanların giyim-kuşamlarına türlü tuhaf müdahalelerle yeniden hortlatılmaya çalışılıyor laiklik… Yeter, diyorum.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/laiklik-neden-sadece-turkiyede-tabudur-3579379

Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim