• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Libya ve Somali’ye dikkat!

Libya ve Somali’ye dikkat!

BBC, Türkiye'nin Şebab terör örgütüyle mücadele amacıyla hibe ettiği zırhlı araçların muhalifleri ezmek için kullanıldığını söyleyerek ortalığı bulandırma çabasında. Yeryüzündeki en despot rejimlere silah satışı yapan kim? Buyrunuz, 31 Temmuz 2019 tarihli Euronews haberi. “İngiltere küresel çapta Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından en çok silah ihraç eden ikinci ülke oldu. Sivil toplum kurumları, silahların baskıcı rejimlere satıldığı gerekçesiyle Londra'yı dış politikada ikiyüzlülükle suçladı.”

Bir yanda Libya, diğer yanda Somali... Türkiye’nin Afrika kıtasındaki iki kalesi de taarruz altında. Bu taarruzlara gereken karşılığı zamanında vermek, geri püskürtmek önemlidir fakat yetmez. Karşı taarruza kalkıp hasımlara ciddi zayiat vermek, bizi yenebileceklerine dair umutlarını söndürmek zorundayız.

Duymuşsunuzdur, 18 Mayıs günü ABD özel temsilcisi Richard Norland Libya’yı ziyaret etti. Daha önce Amerikan hariciyesinde Libya Misyon Şefi olarak görev yapan Norland, 10 Mayıs’ta Antony Blinken tarafından bu göreve getirildi. Norland bu ziyarette yalnız değildi. Dışişleri Müsteşar Vekili Joey Hood da kendisine eşlik etti. Peki, Hood’un varlığı ne ifade ediyordu? Son 7 yıldır ülkeye ayak basan en üst düzey Amerikan yetkilisi olduğunu...

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/libya-ve-somaliye-dikkat-3593242

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim