• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Maaile’den aile kurumu için acil eylem çağrısı: Nikahta Keramet Vardır

Maaile’den aile kurumu için acil eylem çağrısı:  Nikahta Keramet Vardır
Milli Gazete'nin her ay okurlarına sunduğu, güçlü kadın yazarların elinde her geçen sayı daha da zenginleşen Maaile Dergisi Ağustos sayısında da “aile” meselesini ele almaya devam ediyor.

Ülkemizde; “Toplumun vazgeçilemez temel birimi" olan ailenin huzur ve refahı için hem sorunları tespit ederek ortaya koyan hem de bu sorunların çözümü için  uzman önerilerini sayfalarına taşıyan  çok az sayıda dergi var.

İşte bu az sayıdaki dergilerden biri olan; “ Bir olmak bize iyi gelecek” sloganıyla yayın hayatını sürdüren Maaile Dergisi Ağustos sayısında  aile olmaya giden yoldaki milletimizin meselelerini, dertlerini, açmazlarını, çıkmazlarını ve “nasıl olması” gerektiği konularına “Nikahta Keramet Vardır” başlığı ile eğildi.

Toplumumuzun geldiği noktada en temel sorunlarından biri evlilik. Evlilik sürecinde birçok sorunlar yaşanmakta, bazı evlilikler başlamadan bitmekte ya da evlilik sürecinde yaşanan sıkıntılar bir ömür boyu yeni kurulan ailenin yakasını bırakmamakta. Maaile Dergisi toplumumuzun bir fotoğrafını ortaya koyarak meseleye dikkat çekiyor. ‘Müslümanın düğünü nasıl olmalı? Müslüman nasıl evlenmeli? Bir evlilik süreci boyunca çiftler ve çevre nasıl davranmalı?’ Konuları için kalem oynatan dergi, toplumun alttan alta konuşup dile getiremediği meseleleri gün yüzüne çıkarıyor.

Son yıllarda tüketim toplumun neredeyse tüm özelliklerini taşır hale gelen insanımızın dikkatini olması gereken meselelere, konuşulması gereken konulara çekiyor.

Aile İçin Moda Değil, Acil Eylem” editör sayısıyla karşılayan sayıda “Nikahta Keramet mi, Moda mı var?” başlayan dosyasıyla Müslüman ailelere çeşitli uyarılarda bulunuluyor. “Eskiden Yeniye Düğün Modası” başlığıyla düğün meselesine tarihi bir perspektiften ele alırken “Sömürgeciliğin Ev Hali “(A) Normalleşme” diyerek aile ilişkilerinin temelinin ne olması gerektiğine dikkatleri çekiyor. “Gençler Neden Evlenmiyor?” sorusunu dile getirirken “12 Çocuklu Özel Kalem Müdürü Üç Çocuk” Meselesi” başlığında Müslüman toplumda olması gereken anneye rikkatin Yahudi toplumunda nasıl gerçekleştiğinin üzerinden bir düşünme yolu açıyor. “Kelamdan Kaleme Aile” başlığıyla “aile değerlerimizin” kavramlarla nasıl işgal edildiğine, Müslüman toplumlarda “nikah”ın nasıl değersizleştirildiğine ve sonunda da Müslümanın ailesinde neler olması gerektiğine değiniliyor.

Aile kurumu için herkesi üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet eden dergi yaz aylarında önemli konuları kapaklarına taşıyarak önemli bir hizmeti yerine getiriyor.

Her sayıda olduğu gibi Maaile yine hem kapak dosyalarıyla hem de farklı konuları ele almasıyla dopdolu bir içerikle okuyucusuna bereketli okumalar sunuyor.

Dosyalarda Hangi Konular İşleniyor?

* Editör Yazısı... Aile için Moda Değil, Acil Eylem

* Şenay Şeker… İstikamet Sahibi Olanlara Vaat Edilen Yardımın Ulaştığı Cenk Meydanı; Bedir!

* Nazile Şanal… Tılsım İslam’da

* Öncü Kadınlar… Rümeysa K. Akgün…  Süreyya Yüksel…

* Fatmanur Tekke... ‘Aynalı KöRüK Olmazsa Ben Gelı̇N Gı̇Tmem’

* Habibe Alpay Aydın... Nı̇KâHta Keramet Mı̇ Moda Mı Var

* Fazilet Aydın... SöMüRgeciliğİn Ev Hali “(A) NormalleşMe”

* Nazmiye Gülbaş... Eskiden Yeniye DüĞÜN Modası   

* Nesrin Ş. Sayın... 12 ÇOcuklu ÖZel Kalem MüDüRü Ve  “ÜÇ çocuk” Meselesı̇

* Fatma Yılmaz… Gençler Neden Evlenmiyor?

* Zeynep Turhan… Cennet Sandığımız Gibi Çok Zor Ve Uzakta Olmayabilir... Kelamdan Kaleme Aile

* Sedanur Eşitti.. Müslümanca Bir Evlilik

* Birsen Bağcı… Evlilik Kuru Bir Kurum Değil, Bir Hayattır!

 * Halide Sivri… Üçüncü Durak: Doğum Ve Baba

* Kavramlar… Betül Tatar Tüzünol… Kutsal

* Sultan Gül Bayezit… Esmaların Tecellisi Kadın

* Nazmiye Gülbaş... Zamanın İçinden Yansıyanlar

Milletimizin; Özelde tek tek aile bireylerinin genelde ise ailenin ve toplumun  mutlu huzurlu bir ortamda hayatını idame ettirmesini kendine görev ve sorumluluk alanı olarak belirlemiş kadınların büyük emek vererek ortaya koydukları  Maaile doğrusu her eve girmeli.

Adres: Millî Gazete Tesisleri İnönü Mah. Muammer Aksoy Cad. Dere Sk. No: 70, 34620 Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (0212) 697 10 00

                                                                                                  Mahmut Erdemir

2-006.jpeg3-(1)-001.jpeg

Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim