• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Macron ile birlikte Türkiye aleyhine faaliyet yürüten Türkler

Macron ile birlikte Türkiye aleyhine faaliyet yürüten Türkler
Yıllarca Türkiye’de gazetecilik yapmış ve fikirleriyle toplumu etkilemiş bir yazarın hangi gerekçe ile olursa olsun İsrail gazetelerinde Türkiye aleyhine yazılarının yayımlanması, üzerinde durulacak bir meseledir.

Türkiye ile dînî, millî, coğrafî bağlarını kopararak yurt dışına kaçan yazarların, farklı ülkelerin yayın organlarında Türkiye karşıtı yazılarına yer veriliyor. Bu yazıların Türkiye hakkında olumsuz bir imaj oluşturmak gayesiyle yayımlandığı ve çoğunlukla sipariş üzerine yazıldığı açıktır.

Yeni eğitim öğretim yılının başında olmamız hasebiyle tekrar etmekte fayda görüyorum: Sömürgecilik tarihi ders olarak okutulmalıdır. Şüphesiz bu yönde bir karar alınsa bile tatbik edilmesi bakımından zamana ihtiyaç vardır. Doğacak açığı telefi etmek için genç kuşakların, kitabî ve ideolojik olanın dışında, sömürgecilik tarihi hakkında kitap ve makale okuması gerekir. Sömürgeciliğin etkilerine hasredilmiş roman ve hikâyelerin de önemli olduğunu söylemeliyiz

Yıllarca Türkiye’de gazetecilik yapmış ve fikirleriyle toplumu etkilemiş bir yazarın hangi gerekçe ile olursa olsun İsrail gazetelerinde Türkiye aleyhine yazılarının yayımlanması, üzerinde durulacak bir meseledir. Örgütlü ve bireysel davranışları tasnif etmek ve tanımlayabilmek için şahısları ve örgütlü yapıları sıralamak elbette önemli fakat davranışlara ve gündeme taşınan fikirlere odaklanmak gerekiyor. Çünkü bölge ve dünyaya dair gelişmelere bakıldığında Türkiye, “mavi vatan” kavramıyla iyice hafızalara kazınan vatan ve coğrafya eksenli bir bekâ mücadelesinin içindedir.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/macron-ile-birlikte-turkiye-aleyhine-faaliyet-yuruten-turkler-3560529

Bu haber toplam 278 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim