• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Makedonya ve Kosova'lı öğrenciler D. Mehmet Doğan’ı ziyaret etti

Makedonya ve Kosova'lı öğrenciler D. Mehmet Doğan’ı ziyaret etti
Türkiye’de bulunan Makedonya ve Kosova'lı öğrenciler Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan’ı ziyaret ettiler.

Avrupa Birliği’nin Türkiye Ulusal Ajansı aracılığı ile desteklediği Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Merkezi’nin Erasmus+ projesi kapsamında  ''Okumak İyileştirir'' başlığı altında yürüttüğü çalışmalar için Ankara’da bulunan öğrenciler Türkiye Yazarlar Birliği Vakfını da ziyaret ettiler.

01.10.2021 tarihinde TYB Genç Kahve kültür evinde gerçekleşen ziyarette, öğrencilerle bir süre sohbet eden D. Mehmet Doğan, yazmanın önemini anlattı daha sonra da Ankara hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

İnsan hayatının “Anlama, Anlatma ve Yazmadan” ibaret olduğunu belirten Doğan, olayların kurgulanışını, hayal edilen olayları ve kişileri doğru, anlaşılır, etkili ve sistematik bir şekilde kâğıda dökmenin önemini anlattı.

Öğrencilerin yazma konusundaki sorularını da cevaplandıran D. Mehmet Doğan, kitapların iki şekilde meydana geldiğini, birincisinin çeşitli zamanlarda farklı yayın organlarında yayınlanan yazıların bir araya getirilmesi ile oluştuğunu, ikinci şeklin ise bir konu belirlenerek o konunun üzerinden eserin tamamlandığını belirtti.

Ömrüm Ankara Bir Ankara Şehrengizi”nin yazarı D. Mehmet Doğan öğrencilere Ankara ile ilgili de bilgiler verdi.

Coğrafi olarak Türkiye'nin merkezine yakın bir konumda bulunan Ankara’nın başkent olmadan önce de çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen Doğan,  Çin'den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya kadar uzanan ve dünyaca ünlü ticaret yolu olarak bilinen İpek Yolu’nun da Ankara’dan geçtiğini ifade etti.

 

img_7715.jpgimg_7733.jpgimg_7738.jpg

Bu haber toplam 227 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim