• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Manas’ta Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni Düzenleniyor

Manas’ta Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni Düzenleniyor

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde (KTMÜ) Türk devletlerinin bağımsızlığının 30., İstiklal Marşı’nın kabülünün 100. ve KTMÜ’nün kuruluşunun 25. yılı nedeniyle “Türk Devletlerinde Toplumsal Dönüşümler” konulu Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni düzenleniyor.

KTMÜ öncülüğünde 15 üniversiteden akademisyenin katılımıyla düzenlenen ve iki gün boyunca sürecek olan bilimsel etkinliğin açılış programı, 21 Aralık 2021’de Kasım Tınıstanov Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Bilim Şöleni, MEDIAMANAS’tan canlı yayınlandı.

Açılış programına Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı Azamat Camankulov, Azerbaycan’ın Kırgızistan Büyükelçisi Latif Seyfaddin Oğlu Gandilov, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Okumuş, Mehmet Akif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

İki kardeş ülkenin millî marşlarının okunmasıyla başlayan Program, açılış ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı Azamat Camankulov, konuşmasında, Türk Dünyası’nın önemine vurgu yapan sözler söyledi ve Türk Dünyası’nın en önemli merkezlerinden birisinin de KTMÜ olduğunu vurguladı. Türk Dünyası’nın bir araya gelerek gerçekleştirildiği en önemli faaliyetlerden birisinin Dünya Göçebe Oyunları olduğunu belirten Bakan Camankulov, Dünya Göçebe Oyunları’nın ulusal kültürün ve ulusal sporların korunması, yaygınlaştırılması açısından en önemli faaliyet olarak kabul edilerek, UNESCO tarafından tescillendiğini hatırlattı.

Devamı: https://manas.edu.kg/tr/news/2668

Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim