• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

MAZLUMDER GEZDİRDİ, BİLGİLENDİRDİ

MAZLUMDER GEZDİRDİ, BİLGİLENDİRDİ
MAZLUMDER Kayseri Şubesi insan hakları mücadelesi faaliyetlerinin yanında üye ve gönüllülerini gezdirerek bilgilendirmeye devam ediyor.

Daha önceki aylarda üye ve gönüllüleri için Sultan Sazlığı ve Kars, Erzurum gezisi düzenleyen MAZLUMDER bu seferde Diyarbakır, Adıyaman (Nemrut ören yeri dahil) Gaziantep ve Kahramanmaraş’a kültür ve tarih gezisi düzenledi.

40'ın üzerinde üye ve gönüllünün katıldığı gezi 14 Ekim akşamı Kayseri'den hareket de başladı. Sabah namazını Elazığ Ezine kasabasında eda eden MAZLUMDER heyeti 15 Ekim sabah saat 07.30’da Diyarbakır'a ulaştı. Sabah kahvaltısının ardından tarih hazinesi kadim kent Diyarbakır gezilmeye başlandı. Gezide ekibe Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi rehberleri yardımcı oldular.

 

Diyarbakır gezisinde önce tarihi Hazreti Süleyman Camii ve sahabe mezarları, eski vilayet konağı ve cezaevi ziyaret edildi (Bugün restore edilerek müzeye dönüştürülmüş) daha sonra hendek olaylarında yakılan ve daha sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek ibadete açılan Kurşunlu Camii ziyaret edildi. Devamında tarihi Hasanpaşa Hanı ziyaret edilerek gezildi. Ardından Cahit Sıtkı Tarancı evi ve  Ahmet Arif Müzesi ziyaret edildi.

Cuma Namazı kiliseden camiye çevrilerek ibadet açılan tarihi Ulu Camide eda edildi. Cuma Namazı sonrası tarihi Dört Ayaklı Minare ve Mardin Kapıdaki Keçi Burcu ziyaret edilerek tepeden Dicle Vadisi ve evsel bahçeleri temaşa edildi. Daha sonra görkemli şaheser mekan Cemil Paşa Konağı ziyaret edildi.

Sonraki bölümde 3 Eylül 2019 yılından bu yana dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır Anneleri ziyaret edildi. MAZLUMDER üyeleri ve Erciyes Kadın Platformu üyesi hanımlarla yüreği evlat hasretiyle yanan Diyarbakır Annelerinin buluşmalarında duygusal anlar yaşandı. Birlikte ağlayarak hasret giderdiler. Kayserili hanımlar onlar için Kayseri'de yaptıkları oturma eylemi ve dualardan bahsettiler.

Devamı: https://www.kayseriekspreshaber.com/mobil/haber/mazlumder-gezdirdi-bilgilendirdi-9955.html

Bu haber toplam 202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim