• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Mehmet Akif İnan Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mehmet Akif İnan Ödülleri Sahiplerini Buldu
Mehmet Akif İnan Vakfı ve Memur-Sen tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan Ödülleri, düzenlenen törende sahiplerine takdim edildi.

Yedi güzel adamın aksiyoneri, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın hatırasını canlı tutmak, fikri ve manevi mirası yaşatmak amacıyla Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan Ödülleri, Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende altı ayrı kategoride verilen ödüller takdim edildi.

inanodul4.jpg
Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra; Mehmet Akif İnan Vakfı Başkanı Hıdır Yıldırım, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Fatih Uğurlu ve kültür, sanat ve siyaset dünyasından pek çok sima ile çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

inanodul2.jpg

Törende bir konuşma gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Mehmet Akif İnan’ın ortaya koyduğu fikir ve eylemlerle nesillere örnek teşkil ettiğini belirterek, “Şair, eğitimci, sendikacı ve aksiyoner bir mütefekkir kimliğiyle kendisine her zaman saygı duyduğumuz; değerli başkanımız, hocamız Akif İnan’ı vefatının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Vefa duygusunun anlamlı bir örneği olan bu etkinliğin, ‘Bütün giysileri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri’ diyen merhum Akif İnan’ın hatırasını, haklı davasını ve fikri mücadelesini hem yaşatma hem de gelecek nesillere aktarma noktasında etkin bir role sahip olduğuna inanıyorum. Merhum şairimizin vefatının üzerinden geçen zamana rağmen fikirlerinin, söylemlerinin ve eylemlerinin güçlü bir şekilde yaşatılıyor olması, bu rolün en açık göstergelerinden birisidir” diye konuştu.
“Mehmet Akif İnan, edebiyatımızda yeri doldurulamaz bir değerdir”
Mehmet Akif İnan’ın manevi coğrafyamızın incisi Kudüs’ün hüznünü dizelerine aktardığının altını çizen Işıkhan, Merhum şairimizin düşünde gördüğü gibi, bugün Mescidi Aksa bir çocuk gibi ve ağlıyor… Tıpkı acımasızca zulmedilen Gazze’nin çocukları gibi… Akif İnan ve onun gibi nice mütefekkirin gönlünden süzülen dizeler, bugün hala sesimiz oluyor. Filistin'de masumlar zulme maruz kalırken gönül coğrafyamızın incisi Kudüs'ün hüznü hepimizi kahrediyor. Daha adil bir dünyanın imkânına inanan bizler için Mehmet Akif İnan ve bu davanın çilesini çekmiş her bir isim, kadim kültürümüzde, kuşatıcı medeniyetimizde ve onun taşıyıcısı olan edebiyatımızda yeri doldurulamaz değerlerdir” dedi.

ab37a6af-7a5f-416d-be58-3c1817178ecb.jpg

Devamı: https://www.memursen.org.tr/mehmet-akif-inan-odulleri-sahiplerini-buldu-4

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim