• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

“Mehmet Akif ve Düşünce Dünyası” kitabı çıktı

“Mehmet Akif ve Düşünce Dünyası” kitabı çıktı
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı araştırmacı yazar Mehmet Sait Uluçay’ın “Mehmet Akif ve Düşünce Dünyası” kitabı Orion Akademi Yayınları arasından çıktı.

İstiklâl Marşımızın yazılmasının ve TBMM tarafından kabul edilmesinin 100.yılı münasebetiyle 2021'in “İstiklâl Marşı Yılı" edilmesinden sonra yıl içerisinde peş peşe Mehmet Âkif Ersoy kitapları da yayınlanmaya devam ediyor.

Onlardan biri olan ve Uluçay’ın uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı “Mehmet Akif ve Düşünce Dünyası” eseri, TYB’nin eski genel Başkanlarından yazar, akademisyen Necmettin Turinay’ın takdim yazısı ile başlıyor.

Kitap altı bölümden oluşuyor. “Âkif’in Hayatı’ nın anlatıldığı ilk bölümden sonra gelen ikinci bölümde “İstiklal Savaşı’na oldukça yer verilmiş.

“Âkif’in Mısır Günleri” üçüncü bölümde yer alırken “Âkif’in Vefatı dördüncü bölümde anlatılmış.

Kitabın adını da oluşturan beşinci bölümde “Akif ve Düşünce Dünyası ve Bazı Kavramlar” yer alırken “Sanatı ve Eserleri” ise son bölümde değerlendiriliyor.

Yazar Mehmet Sait Uluçay’ın tekrarlara kaçmadan, sade ve anlaşılır bir dille kaleme aldığı “Mehmet Akif ve Düşünce Dünyası” Âkif’i tanımak isteyenler için farklı bir kaynak niteliği taşıyor.

Orion Akademi Yayınlarının Edebiyat/Biyografi serisinden okuyucu ile buluşan  eserin arka sayfasındaki tanıtım metninde ise şu ifadelere yer verilmiş:

“İlim ve fikirle elde edilen müspet bir imanın cemiyet hayatına kazandıracağı olumlu dinamikleri her yerde ve her koşulda anlattı, yazdı ve gırtlağını patlatırcasına haykırdı. Bu çağrıya olumlu cevap verenler için sevincini; sesini duymayan sağırların talihsizliğine de gözyaşlarını ilmik ilmik şiirlere akıttı. O, tok bir imanın gür sedasıydı.

Âkif, bir iman ve İslam Şairidir. İmanında samimi idi. Teslimiyetçi olduğu kadar, aynı zamanda bir mücadele adamıydı. İmanda, sabırda ve Hak’ta karar kılmanın tüm kazanımlarını elde etme bahtiyarlığına erişmiş kutlu bir düşünce ve hareket adamıydı.

Âkif’in yüreğine hükmeden iki sevda vardı. Biri “iman” diğeri “İslam Birliği” sevdası…”

 

Süfli arzularla günlerini heder etmekten utananlar, yersiz endişelerin korku tufanına kapılanlar, çıkar kavgaları ve siyasi ihtirasları sebebiyle toplum değerlerine sırt çevirerek şahsiyetsizlik çukuruna yuvarlananlar, ölü bir maneviyatla kendilerini boşlukta bulanlar, mutlaka Âkif’in sevdasına düşmelidirler...

Mehmet Akif ve Düşünce Dünyası /  M. Sait Uluçay / Yayınevi: Orion Yayınları / Baslı Yılı: 2021 / Sayfa sayısı: 368 / ISBN:        9786057451255

                                                                                                   Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 779 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim