• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mehmet Emin GERGER: “MİLLÎ MÜCADELE’DE BAŞYAZAR MEHMED ÂKİF”

Mehmet Emin GERGER: “MİLLÎ MÜCADELE’DE BAŞYAZAR MEHMED ÂKİF”
Tarihçi, Yazar M. Emin Gerger ve Dr. Ramazan Topdemir’den Önemli Bir Eser!

Tarihçi, Yazar Mehmet Emin Gerger ve Dr. Ramazan Topdemir’in birlikte hazırladıkları “Milli Mücadelede Başyazar Mehmed Âkif” kitabı Gerger Yayınları tarafından yayınlandı. Mehmed Akif hakkında önemli bir araştırma eseri olan kitabın kapağında İstiklal Marşı Şairimizin TBMM Burdur Milletvekiliyken çekilmiş bir fotoğrafı ve uzun yıllar Başyazarlığını yaptığı “Sırat-ı Müstakim” ve “Sebilürreşad Gazetelerinin” isimleri ve logoları yer alıyor.

            Gerger ve Topdemir’in kitabı toplam 445 sayfa ve üç ana bölümden meydana geliyor. Kitabın önsözünde, İstiklal Marşımızın Büyük Şâiri, Başyazar Mehmed Akif Ersoy’un biyografisi kronolojik olarak yer alıyor.

            Birinci Bölümde, Dr. Ramazan Topdemir” M. Akif Ersoy’un şiirlerindeki Temel Konular Ana Başlığı altında M. Akif’in şiirlerini edebi ve sosyal açıdan kapsamlı bir değerlendirme yazısıyla tahlil ediyor.

adsiz-059.png

            Daha sonra “Başyazar M. Akif’in Kişiliği, Sanatı, Hayatı ve Mücadelesi” başlığı altında M. Akif’in dava arkadaşı Eşref Edib’in uzun bir makalesine yer verilmiş. Kitabın 1. Bölümünde yer alan şiirlerin büyük çoğunluğu M. Akif’in Başyazılarını oluşturan şiirlerden oluşuyor. Şiirler İstiklal Marşı İle başlıyor, Yeis Yok şiiriyle sona eriyor.

            Kitabın İkinci Bölümü: “Milli Mücadelede Başyazar Mehmed Akif Diyor ki.” Ana başlığını taşıyor. Bu bölüm de Büyük İslam Şâiri M. Akif’in Sırat-ı Müstakim ve Sebilürreşad Mecmua/ Gazetelerinde yayınlanan Milli Mücadele sırasında vatanın kurtuluşu ve bağımsızlığı için yaptığı çok önemli vaazlar ve konuşmalardan meydana geliyor. Bu vaazlar İslam Ülkelerinin bugün içinde bulunduğu duruma da ışık tutuyor.

            Kitabın üçüncü ve son bölümünde: “Belge, Şiir ve Fotoğraflarla Başyazar Mehmed Akif Ersoy başlığı yer alıyor. Bu bölümde ise M. Akif’in Sebilürreşad Mecmuasında yayınlanan şiirlerinin Osmanlı Türkçesi olarak metinleri ve M. Akif’in çok önemli fotoğrafları yer alıyor…

            Tarihçi, Yazar M. Emin Gerger ve Dr. Ramazan Topdemir’in 2. Baskısı yayımlanan“Başyazar Mehmed Akif” adlı emek mahsulü bu önemli araştırma kitabı yediden yetmişe herkes tarafından mutlaka okunması gereken bir başucu ve kaynak eser durumunda.

Kitabı istemek için İletişim: megerger@hotmail.com

Tel: 0(532)522 61 64

adsiz-057.png

Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim