• İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Mürsel Gündoğdu: Ramazan, İlahi Merhamet İklimidir

Mürsel Gündoğdu: Ramazan, İlahi Merhamet İklimidir
Mübarek Ramazan-ı Şerif mevsiminin olanca hikmetleriyle gönül kapılarını açtığı günlerdeyiz.

Kıymetini bilenler için bir diriliş, arınış ve kurtuluş muştusudur on bir ayın sultanı. Biz bilemedik, biz unuttuk. O yüzden bu ilahi merhamet iklimi, epey zamandır bir rahmet halesi olarak doğmuyor ufuklarımıza. Bir mağfiret meltemi olarak dokunmuyor zihinlerimize. Gönüllerimiz perme perişan, akıllarımız puslu, gözlerimiz yaşlı. Acılar, kesif acılar üşüşüyor coğrafyalarımıza. Yüreklerimiz bir çöl kadar kurak.

Yine de bizim savrulmuşluğumuzu unutup, gün ve gecelerin arasından kutlu bir uyarıcı olarak çıkıp geldi Ramazan. Hoş geldi, sefalar getirdi.

Önce içerden savrulduk. Sonrası hüsran…

Epey zamandan beri yaşadığımız çağın bizi dostça sarıp sarmalamadığını anlayamadık. Bu asrın bizi, bizde hiçbir zaman bulunmaması gereken şeylere mecbur bıraktığını hissedemedik, göremedik, fark edemedik. Yüzyıllar var ki gafletteyiz, nisyandayız.

Kendimizden, bin yılın ötesinden süzülüp gelen değerlerimizden, kültür ve medeniyet köklerimizden ırağa düşeli bir hayli zaman oldu. Mümbit gönül bahçelerimizin topraklarını yabancı kültürler sürüyor, coğrafyalarımızı onlar istila ediyor, ekinlerimizi yad iklimler tarumar eyliyor. Medeniyetimizin bize vadettiği efendiliğe sırt çevirdiğimizden beri yabancı kültürlerin kıskacına kapıldık. Bir tür gönüllü köleler haline dönüştük kendi topraklarımızda. Önce zihinlerimiz köleleşti ardından bedenlerimiz…

Önce zihinlerimiz kuşatıldı ardından coğrafyalarımız. Önce ruhlarımız istila edildi ardından her şeyimiz.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/mursel-gundogdu/3401313-ramazan-ilahi-merhamet-iklimidir

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim