• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Mustafa Çalık vefat etti

Mustafa Çalık vefat etti
Tarihçi, yazar, siyaset bilimci Dr. Mustafa Çalık 06.12.2023 tarihinde vefat etti.Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

                                                                                                                          Türkiye Yazarlar Birliği

Mustafa Çalık Kimdir?

Beş çocuklu bir ailenin ikincisi olan Mustafa Çalık, 1956 yılında Gümüşhane’nin Çalık köyünde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde başladığı doktora eğitimini dört ay sonra bırakmak zorunda kaldı. 1980 senesinde de Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) çalışmaya başladı. 1984'de de uzman oldu.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından da bir grup arkadaşıyla birlikte Yeni Sözcü dergisini kurdu. Ayrıca 1983'de Yeni Hamle dergisinin çıkartılmasında da büyük rol oynadı.

1983-1984 yılları arasında da Ankara ile Hacettepe Üniversiteleri'nde Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi alanında dersler verdi. 1985-1987'de de Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Denver Üniversitesi’nde milletlerarası politika alanında master yaptı.

1986'da da DPT'den istifa ederek Türkiye Günlüğü dergisini yayımlamaya başladı. Öte yandan Yeni Ufuk, Kurultay, Ayyıldız ve Bugün gazetelerinde de yazılar yazdı. Cedit Neşriyat’ın editörlüğünü de yapan Çalık, doğduğu köyde hayvancılıkla uğraşmaktadır.

Mustafa Çalık, devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı aynı zamanda Anavatan Partisi Genel Başkanı Turgut Özal'a danışmanlık yapmıştı. Çalık, ayrıca Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu döneminde de genel başkan yardımcılığı yapmıştır.

Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim