• İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Mustafa Özcan: Bilinen Hıristiyanlığın sonu

Mustafa Özcan: Bilinen Hıristiyanlığın sonu
Immanuel Wallerstein'in BİLDİĞİMİZ DÜNYANIN SONU adlı bir çalışması var. Birleşik kaplar teorisi gereği aslında bildiğimiz ne varsa tepetaklak oldu, zaman tünelinin altında kaldı.

Tanınmaz hale geldi. İslam buna tahrif çizgisi demektedir. Lakin artık bu tahrif çizgisi zamanın baskıları ve gerçekler karşısında dayanamaz hale geldi. İçeriden patlıyor ve çatlıyor. Özellikle inançlar ve dinler açısından da böyle. Başta Hıristiyanlık olmak üzere dinler can çekişiyor dersek yanlış söylemiş olmayız. Yahudilik, Hinduizm gibi dinler de zamanın darbe ve aşındırmalarından paylarını alacaklar. Arapların dediği gibi sadece doğru ayakta kalacaktır (la yasihhu illa'l sahih). Sadece aslını muhafaza edebilen ayakta kalabilecek. Şimdilik yollar giderek çatallaşıyor. Totaliterlik veya Barbarlık çağı sonrasında çatallaşma kaçınılmazdır. Bu süreç iki uca ayrılacaktır. Halis iman kampı halis nifak kampı. Sonra da Musa'nın asası gibi hak, batılı yutup yok edecektir. Hak geldi batıl zail oldu. Bu kanallardan birisinden nur diğerinden kir akmaktadır. Bu ikili süreçten ilki İslam'a yaslanan, dayanan gerçek Hıristiyanlığın yeniden dirilmesi olacaktır. Küllerinden doğması olacaktır. İkincisi de sahte Mesih'in peşinden giden Evanjelikler ve Yahudilerin birlikte yürüdükleri çığırdır. Bu anlamda bilinen Hıristiyanlığın sonuna varmış dayanmış bulunuyoruz. İki bin yıla yakındır Hıristiyanlık adına Hazreti İsa çizgisi küllenmiş yerini Pavlos çizgisi almıştır. Daha sonra bu çizgi İznik Konsili kararları ile yoluna devam etmiştir. Asli çizgi, Hazreti İsa çizgisi hendekten kurtulduğunda, İslam çizgisi üzerinden yeniden billurlaşmaya başladığında ötekisi kaybolacaktır. 'Bidat Hıristiyanlık' devresini tamamlayacak ve kapanacaktır. Pavlos Hıristiyanlığı İslamiyeti reddeden ve Yahudilerle buluşan muharref çizgidir. Şimdi bunun külleri altından İslam içinde, kadim ve asil Hıristiyanlık damarı yeniden dirilecektir.

Yahudi-Hıristiyan çevrelerce şehit edilen İsmail Raci Faruki'nin haleflerinden Iraklı alim Taha Cabir Alvani, ABD'de İslami ihtiyar etmiş yani otantik dinine geri dönmüş eski Latin Hıristiyanlara hitap ederken şu cümleyi kullanmıştır: Eski dininize hoş geldiniz. Pavlos'un örttüğü din, gerçek Hıristiyanlıktır. Muhammed Ataurrahim tarafından kaleme alınan Bir İslam Peygamberi Hz. İsa kitabı da bu tarih içinde kaybolan çizgiyi temas etmektedir. Tashih çığırının elemanlarından birisidir. Tarih dairesinde kalan Pavlos Hıristiyanlığı parantezi kapanmak üzeredir. Bu muharref Hıristiyanlık İslam çatısı altında ve dairesinde tashih olacaktır. Hazreti İsa'nın İslam dairesinde nüzülü bize Hıristiyanlığın süzülmesini anlatmaktadır. 

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2024/02/05/bilinen-hiristiyanligin-sonu

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim