• İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Mustafa Özcan: Gayb rahmindeki İsrail cenini

Mustafa Özcan: Gayb rahmindeki İsrail cenini
9 Mart 2024 Cumartesi günü Birlik Vakfı'nın Çemberlitaş'ta yer alan merkezinde "Üç Fetih Arasında Kudüs"konusunu işledim. Burada da bu konuyu kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gayb perdesi altında İsrail'in kurulacağını ve yıkılacağını haber veren tek kaynak Kur'an-ı Kerim olmuştur. Bunun nedeni ilahi kaynak ve kelamullah olmasıdır. Tarih içinde Müslüman müfessir ve müellifler bile vakti gelmeden Kur'an-ı Kerim'in bu şifrelerini çözememişlerdir. Şifreler ellerinde olmasına rağmen anlayamamışlardır. Ancak vakti gelince olgular ya da hadiseler diliyle bu sırlar faş ve ifşa olmuştur. Kimse vaktinden önce İsrail'in kurulacağını Filistin'in düşeceğini ve Yahudilerin eline geçeceğini öngörememiştir. Hadisler icmalen bir Yahudi-Müslüman savaşından bahsetseler de kimse bunun vaktini tayin edememiştir. Bunun devletler arasında olacağını da öngörememişlerdir. Kur'an veciz bir biçimde bundan söz etmiştir. Bu nedenle de 'zaman yaşlandıkça Kur'an gençleşiyor' hükmü salabet kazanmıştır. Bu zaman aşan keşifler onun zaman ve mekan üstü olduğunu perçinliyor. Zamana uyarlı giz ve sırları olaylarla birlikte açığa çıkmaktadır. Müfessirler değil onu zaman ve zamana bağlı olaylar tefsir etmekte ve yorumlamaktadır. Hem gizli anlamında mestur hem de satırlara dökülmüş anlamında mestur olan ayetleri kevni ayetler yani kainat ayetleri tarafından okumakta ve yorumlamaktadır.

Söz gelimi İsrail'in kuruluşunu vaktinden önce diasporanın "Kutsal Topraklar"a yani Filistin'e getirilmeleri üzerinden anlatan yegane kitap Kur'an'dır. Bunu İsrail Suresi olarak da bilinen İsra Suresi anlatmaktadır. 104'üncü ayeti ve 'ci'na biküm lefifa/topluluklar ve sarmal halinde sizi getirdik' ayeti sarahaten ve remzen 1948 yılına yani İsrail'in kuruluşuna işaret etmektedir. İsrail'in yıkılışından bahseden ifadeler de İsra Suresinin 7'nci ayetinde yer almaktadır. Liyütebbiru Ma Alev Tetbira ayetidir. Bu anılan ayetler 2000 yıldan beri diaspora yani dağınık bir halde yaşayan Yahudilerin yeniden Arz-ı Mev'ud'da toplanacaklarını haber vermektedir. 

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2024/03/10/gayb-rahmindeki-israil-cenini

Bu haber toplam 207 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim