• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Mustafa Özcan: Yahudi asrı ve iki aldatıcı ideoloji

Mustafa Özcan: Yahudi asrı ve iki aldatıcı ideoloji
İsrail saldırıyı resmen benimsemedi İran da resmen İsrail'i suçlamadı. Adeta danışıklı dövüş gibi. Belli ki iki tarafta gerilimi tırmandırmaktan kaçınıyor.

 4 Ağustos 2020 tarihinde, Beyrut Limanı'nda depolanan ve 2.750 ton ağırlığında olduğu belirtilen amonyum nitratın patlaması olayı da karanlıkta kalmıştı. Patlayıcıları buraya Hizbullah'ın yığdığı tahmin ediliyordu, olağan zanlı ise İsrail idi. Lakin Hizbullah kesinlikle İsrail'e yönelik bir ithamda bulunmadı. O yaptıysa bile sineye çekti. Aksine akabinde Kana civarında denize nazır petrol havzalarını başka bir ülkenin aracılığıyla İsrail ile paylaşma cihetine gittiler.

20. asır Siyonizm asrı olarak da biliniyor. Bu asır içinde İslam alemi içinde iki aldatıcı akım (fi senevat el heddaat) zuhur etti. 100 yıl içinde bölgede mücadele ekseninde iki kayma yaşandı. Bunlardan birisi solun yükselişiyle birlikte Nasır'ın İttihatçıların şiarı ve çığırı olan gerici güçler yaftasını kullanarak bölgeyi kutuplaştırması oldu. Nasır Arapçılık adına Filistin meselesinin mecrasını ve eksenini değiştirdi. Bunu en iyi izah edenlerden birisi Mısır eski Vakıflar Bakanı Muhammed el Behiy olmuştur. İslam eksenli meseleyi Nasır Arap eksenli hale getirmiştir. Bu Filistin meselesinin sahiplenilmesini daraltmıştır. Bunu genişletmek için Iraklı ulemadan Abdulaziz Bedri gibiler devreye girmiş ve tenvir maksadıyla İslam ülkelerini turlamışlardı. Nasır hak etmeden Filistin meselesinin sözcüsü kesilmiştir. Propaganda tekniklerini ve araçlarını iyi kullandı. Bir yanda Muhammed Haseneyn Heykel diğer yanda ise Savtu'l Arap Kahire Radyosu'nu devreye soktu. Ahmet Said mikrofondan esip gürlüyordu. 30 yıl sonra Irak'ta da benzeri bir hatip ortaya çıkacak ve ilc/uluç dediği Amerikan gavurlarını hedef alacaktı. Lakin estirdiği umutlar boş çıktı. Bu zat da Muhammed Sahaf idi. İkisinin gürlemesi de bir netice vermedi. Olan kaybedilen zamana ve çarçur edilen imkanlara oldu. Gerici olarak tanımlanan Arap rejimleriyle Nasır'ın öncülük ettiği sol veya ilerici cephe didişiyorlardı. Orta Doğu Nasır yüzünden kutuplaşmış ve gerilim içine yuvarlanmıştı. O zaman kutuplaşmanın bir ayağında da Adnan Menderes ile Irak Başbakanı Nuri Said Paşa yer alıyordu. ABD sözel olarak Nasır'ın karşısında olmakla birlikte fiiliyatta Bağdat Paktının karşısında ve onun yanındaydı. 

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2024/04/22/yahudi-asri-ve-iki-aldatici-ideoloji

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim