• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Nedim Şener: Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos

Nedim Şener: Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos

“PKK’nın gücünü kimse sınamaya kalkmasın. PKK’nın öyle bir gücü var ki; PKK sizi tükürüğünde boğar, tükürüğüyle...” diyerek Türk devletine ve milletine hakaret eden 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan terör örgütü sözcüsü Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesi sonrası büyük bir tartışma ortaya çıktı.

Tartışma, terör örgütü PKK’nın da PKK/DEM taraftarlarına “sokağa çıkın” talimatı sonrası sokak çatışmalarına dönüştü. Bir hukuk skandalı olan gelişme, CHP ile Kandil uzlaşması yapan PKK/DEM’in terör örgütü PKK ile birlikte nasıl büyük bir tehlike olduğunu bir kez daha hatırlattı.

HUKUK SKANDALI

Zeydan’a mazbata verilmemesi sürecini “hukuk skandalı” dememin elbet nedeni var. Şöyle anlatayım; Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Ocak 2022 tarihli kararı ile Abdullah Zeydan’ı, “Terör örgütü propagandası yapma ve örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçundan cezalandırdı. Bu kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 3. Ceza Dairesi 20 Aralık 2022 tarihinde 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “propaganda suçu” yönünden verilen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını onadı. Diğer suç yönünden verilen cezayı ise bozarak kararı halen yargılaması süren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yolladı.

Zeydan’ın avukatları 21 Mart 2023 tarihli dilekçe ile kesinleşen ve infaz edilen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla ilgili olarak yasaklanmış haklarının geri verilmesini talep etti.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/bakanlik-7-ay-once-uyarmis-goz-gore-gore-kriz-ve-kaos-42441951

Bu haber toplam 374 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim